Home Sweet Home

Chez Moi: La Cuisine

 

 

När jag flyttade hem från Paris hade jag turen att slippa besväret med att även hitta boende i Sverige. Jag hade nämligen en lägenhet som jag hyrde ut. Så den fick jag tillbaka i gott skick. Och vilken fröjd att få bo i en riktig lägenhet igen! Jag kan komma på mig själv att le lite fånigt för mig själv över en så självklar sak som att ha ett riktigt avloppshål i duschen. 

 

Köket är även det någonting som gör mig glad. Jag har bott i så många små studios som bara haft en köksvrå. Jag hade egentligen inte behövt inreda särskilt mycket. Jag är lycklig bara av att bo större än 13 kvm. Fast nu har jag ju faktiskt möjligheten att inreda och göra det fint hemma, så jag tar chansen.

 

Jag vet att ni tidigare frågat efter hur det ser ut hemma hos mig, så jag tänkte att ni skulle få se mitt kök.  

 

Såklart jag har något franskt. Lampskärm från Rusta. Ljuslyktan var även den en present. 

 

Köket ska jag måla om. Den där tapeten har jag haft i snart 8 år och det är så svårt att kombinera med annat. Ljusstaken från Malm köpte jag på loppis. Keramikfat från IKEA, tallriksunderlägg från Indiska och salt- och pepparkvarnar från Bert’s i England.

 

Karamellskål från Åhléns (tips: den säljs till 50 % på tisdag!) och fat från Indiska.

 

De vita hyllorna köpte jag faktiskt förra helgen för jag ville ha något till mina kryddor. Jag är nämligen galen i kryddor, måste ha alla sorter så maten smakar mycket. Burkarna var en födelsedagspresent. Älskar burkar!

 

Stången och korgarna ovanför vasken sattes köptes för sådär sju år sedan. Det tog fyra år innan jag fick upp dem. Ja, på riktigt. Men bättre sent än aldrig, n’est-ce pas?

 

Gammal teburk och glasburkar från Weck.

 

Jag blandar gärna gammalt med nytt. De små glasen fyndade jag på loppis för säkert 10 år sedan, medan skålarna är från en tillfällig kollektion på IKEA. I bakgrunden skymtar glasfat från Zara Home och ett till loppisfynd. 

 

Älskar mina skåpsluckor och att solen lyser in genom köksfönstret på kvällen. Dessutom har jag ingen insyn. Så jag kan dansa runt i underkläder när jag lagar mat hur mycket jag vill.

 

 

Ja, sådär ser det ut hemma hos mig. När jag orkar städa de andra rummen kanske ni får en rundtur även där.

 

0 kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.