C'est la vie

Working in one country and living in another

 

 

Idag gick jag från kontoret lite tidigare för att jag skulle hinna till ÖresundDirekt (för er som inte bor i södra Sverige är det en myndighet som hjälper till för de som jobbar på andra sidan sundet). Jag måste ordna med danskt personnummer och bankkonto. Eftersom jag jobbar i Köpenhamn måste jag betala skatt i Danmark. Då min lön inte kan betalas ut till mitt svenska konto behöver jag alltså även ett konto på en dansk bank. Just det där senare är lite störigt då man i Danmark får sin lön den sista i månaden och sedan måste jag föra över större delen av min lön till mitt svenska konto, vilket tar en dag till. Så hyran och alla räkningar kommer komma in i sista stund. Plus att jag troligtvis kommer vara pank när alla mina vänner i Sverige får lön, haha.

 

Pengarna för mitt tågkort får jag däremot tillbaka på skatten. I alla fall en stor del av det. Dessutom får jag rätt till sjukvård i båda länderna. Det är inte helt fel! 

 

För övrigt kanske ni märker att det varit lite glest mellan inläggen de senaste dagarna. Jag har svårt att få tiden att räcka till och det går mycket energi när man börjar nytt jobb. Lägg till sömnbrist och en återkommande huvudvärk på det. Igår var jag dessutom på teatern så jag var igång från kvart i åtta på morgonen till tio på kvällen. Men jag gillar mitt nya jobb så om jag bara försöker lägga mig tidigare ska det nog gå bra. I kväll blev det i alla fall lugn hemmakväll. Jag tinade upp en bit lasagne och sitter nu uppkrypen i soffan och tittar på en Zlatan-dokumentär på TV. 

 

 

0

0 kommentarer

 • Ann-Sofie

  Gjorde själv samma sak i nästan 4 år, pendlade mellan Malmö-Kph. Jag gjorde min överföring manuellt på jobbet direkt när jag fått lönen och det funkade bra. Jag hade Swedbank i båda länderna och det funkade bra. Saknar Danmark!

 • Jenny

  Om man har Swedbank går det direkt, jag hade det och det var jätteenkelt! Trevligt också med skatten kommer jag ihåg, man fick ganska mycket tillbaka… 😊

 • Christine&Paris

  Ja det gör jag 😊 Och det är ju betydligt lättare med allt i Danmark än det var i Frankrike, som tur är, haha. Och ja, jag trivs!

 • Christine&Paris

  Ja jag ska kolla om Nordea har samma sak! Jo det funkar ändå ok, än så länge. Ibland lite förseningar men inget som stör så mycket.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.