Travels

Weekend plans, but where?

 

 

Jag sitter och kollar på flygbiljetter för att åka på en weekend i november. Eftersom jag fyller år den 11 november och det är en röd dag i Frankrike (slutet på första världskriget, om jag inte missminner mig) så har jag tagit fredagen ledigt så jag får en långhelg. Tanken är att Jag och C ska åka någonstans tillsammans. Frågan är nu bara var…

 

Har ni några tips kanske? Det ska gärna vara lätttillgängligt och inte för dyrt! Det får gärna vara någonstans där vädret är milt den tiden på året (vi funderade på Sverige också, men ärligt talat är det bara kallt och tråkigt då och sedan åker jag ju hem över jul en månad senare). Det måste inte vara shortsväder, men gärna så man kan gå i trench och slipper bära med sig paraply hela helgen.

 

Alla tips uppskattas!

 

 

0

0 kommentarer

 • Ellinor

  Jag sitter också och funderar på en höstweekend…London är alltid trevligt, likaså Paris men kanske inte för dig. Andra städer som just nu lockar är Rom, Budapest och Istanbul. Tänker att de tre sistnämnda nog kan ha ganska behagligt klimat i november? Budapest har jag hört mycket gott om, dels att det skall vara väldigt vackert men också billigt. Hoppas att ni hittar något bra! Kram

 • Alexandra

  Istanbul är mitt förslag! Kom nyss hem från Rom i onsdags, 27 grader i skuggan! Antagligen ganska varmt i november med men det var inte riktigt min stad haha, uppskattar inte rasad sten… men Paris är ju bäst! 😉

 • Maja

  Istanbul är trivsamt! Dock vet jag inte riktigt hur vädret är i november, jag var där i september förra året. Lissabon har jag även hört ska vara fint, dit hade jag gärna åkt. 😊

 • Lisa

  Barcelona, Sevilla, Madrid? Sevilla är jättetrevligt och bör vara bra väder. Tror Transavia flyger dit. Rom skulle jag gärna åka till annars.

 • Bella

  Italien! Eller Portugal! Kollade på tågbiljetter några veckor sen och hittade flera för 39 euro till milano bla, inte helt fel! Och portugal är så vackert och bra klimat! http://www.verychic.com/ är ett bra tips för hotell billigt, bra hotell dessutom 😊

 • Sandra

  Hej, jag kan tipsa om Rom. Bodde där i ett par månader och staden är fantastisk, men dyr. Andra städer som är värt ett besök är- Krakow och Warszawa. Billiga priser och väldigt bra sevärdheter. Om ni gillar kulturella upplevelser. Besökte bland annat Auschwitz och Birkenau. Maten är billig, likaså drinkarna. Annars är Prag en fantastisk stad. Gå på opera eller balett (bra priser). Smaka även på tjeckisk god öl 😉 Budapest är ännu en fantastisk stad, också lite billigare med sevärdheter och god mat. Gör ett besök till Gundel. (Restaurang) Åt deras fantastiska söndagsbrunch. Restaurangen Lancelot är även värt ett besök. Det är en "medeltids-restaurang" med en härlig atmosfär. Ett tips är att inte äta för mycket innan ni besöker restaurangen. Portionerna är enorma 😉 Besök även deras bad. Berlin- mycket sevärdheter- Berlinmuren, Checkpoint Charlie, Brandenburger Tor, Potsdamer Platz, Unter den Linden,Riksdagshuset. Åt även en födelsedagsmiddag i deras Fernsehturm (Tv-torn) som snurrar och har en fantastisk utsikt. Hoppas ni hittar en resa som lockar 😊

 • Christine&Paris

  Tack snälla för dina tips, jättegulligt! Jag tror att Warszawa inte är så aktuellt. Jag ska åka norrut och frysa blir det till Sverige 😉 Jag tror det lutar åt Rom!

 • Christine&Paris

  Jo fast jag vill inte åka tåg, haha! Finns inget värre än att sitta i minst 8 timmar på ett tåg, enligt min mening 😉 Jag kanske ska kolla på Portugal!

 • Christine&Paris

  Haha! Nej rasad sten är ju inte så värst kul. Jag måste säga att jag inte föll helt för Rom när jag var där men jag skulle gärna uppleva det med någon annan då jag var där ensam först gången. Florens lockar också!

 • Jaroq

  Med tanke på det politiska -kaos- som råder i Italien, skulle jag inte rekommendera en resa till Rom (Italien) – Just nu. Även om Ni som WE turister kanske inte märker av det så mycket…(!?) (Jag försöker flytta till Frankrike(!) – inväntar vad de "nya lagarna blir" ang. boende… enl. mina fr.vänner lär det bli många hus/lgh till salu "billigare" nästa år!?) Cari Saluti

 • Louise i Italien

  Om det är så att ni åker till Florens, så hör av dig till mig så ska jag ge dig en massa insidertips. Det är Italiens i särklass bästa stad! 😊

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.