Paris Tips

Veckans Tips: ”Fransk Beret”

 
Om man vill köpa sig en riktig fransk basker, eller som fransmännan säger ”Beret”, ska man ta sig till Galerie LaFayette. På första våningen hittar ni inte bara alla sorters sminkmärken utan även deras egna avdelning med sjalar, hattar, väskor etc. Igår när jag var inne för att kika på nya skinnhandskar gick jag förbi en drös färgglada baskrar. De är i 100% ull och kostar mellan 20-30 euro om jag inte minns fel. Jag har själv en röd som jag köpte där för tre vintrar sedan. Den håller ännu och värmer när det är som kallast.
 
0

0 kommentarer

  • Ellinor

    Jag har också en röd basker från LaFayette som jag köpte under min höst i Paris – en riktig favorit! Dags att plocka fram den snart igen. Älskar även min svarta hatt som jag ofta (nästintill alltid) bar i Paris. Den känns dock mer "konstlad" här i lilla Borås…Vi får se om jag vågar använda den 😉 Kram

  • Christine&Paris

    Haha, det är bara vi "blattar" som har det. Fransmännen går sällan runt med basker. Fast jag bryr mig inte så mycket. Jag är ju alltid utlänning här ändå 😉

  • Christine&Paris

    Äsch, man ska inte bry sig så mycket om vad ´som passar där man bor. Tror folk skulle tycka att du var skitsnygg i din hatt! Fast jag fattar vad du menar. Går inte runt med päls och höga klackar i Malmö. Då blir det converse 😉

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.