Movies & TV

Vad jag tyckte om Les Misérables

 

 

Igår såg jag Les Misérables. Linnéa bjöd mig eftersom hon hade presentkort. Jag tänker inte skriva någon resumé av själv handlingen. Det kan ni läsa om här i stället. Jag såg musikalen på Malmö Opera med min mamma när den gick där 2001. Jag minns att jag gillade den och när jag såg filmen kom sångerna tillbaka. Jag mimade med till Castle on a cloud trots att jag inte hört den på 11 år. Jag kom däremot inte ihåg handlingen och upplägget så det blev en överraskning.

 

Så vad tyckte jag om filmen då? Jag måste erkänna att jag inte visste att det skulle vara ”bara” musikal, alltså att det inte direkt är några vanliga talande repliker i filmen och till slut blev det lite tjatigt. Jag älskar musikaler men jag uppskattar också när det är lite mer prat och inte bara sång. Sedan var den lite väl långdragen och på vissa ställen nästan tråkig. Jag blev lite besviken för jag hade förväntat mig bättre.

 

Men alltså musiken, den är så fin och jag som är en känslosam person satt med tårar i ögonen nästan hela tiden. Sådan musik har alltså rört mig väldigt mycket. När Anne Hathaway sjöng I dreamed a dream kunde jag inte hejda mig, och man hörde lite snyftande överallt i salongen. Jag visste inte att hon kunde sjunga så vackert. Jag hoppas hon får en Oscar för denna rollen. Överlag var skådespelarprestationerna fantasitiska. Att de dessutom sjunger live in i kameran och inte mimar till playback gör det hela så mycket mer levande. Det var som att se en teatermusikal på vita duken. Det var roligt också att se Russel Crowe i en sådan roll. Och sedan Baron Cohen, helt underbar! Han stod helt klart för underhållningen. Hans och Helena Bonham Carters Master of the house var bara klockren.

 

Summa kardemumma: Helt klart värd att se på bio. En bra film men ingenting för de som inte är fans av musikaler och snyftiga scener.

 

Har ni sett filmen? Vad tyckte ni?

 

 

 
0

0 kommentarer

 • Ellinor

  Jag har inte sett filmen ÄN men vill väldigt, väldigt gärna se den på bio. Tänker att det är en sådan film som gör sig bäst där på vita duken 😉 Les Misérables var de första musikal jag såg och precis som du blev jag helt tagen. Strax därefter läste jag boken Cosette och även den berörde. Berättelsen har således alltid haft en särksild plats i mitt hjärta. Somliga säger att de som gillade musikalen kommer att bli besviken på filmen. Så är det väl ofta när man skapar höga förväntningar. Dock har jag bestämt mig för att se filmen helt utan förväntningar. Det är framför allt musiken och upplevelsen i sig jag vill åt. Kram

 • Anna

  Jag har sett den flera gånger i olika uppsättningar (bl.a. en fantastisk med Tommy Körberg), och även sjungit material ur den. Dock ska den i min mening framföras på originalspråket för att komma till sin fulla rätt.

 • Christine&Paris

  Nja, jag har sett den franska med men måste säga att jag föredrar den engelska versionen (musikalen går ju i London så jag tycker inte det är så värst amerikaniserat, plus att han som regisserat filmen är britt) framför den fransk. Men jag såg en fransk version av I had a dream på youtube och det var vackert det med.

 • Christine&Paris

  Ja det är nog en bra idé att inte ha för höga förväntningar. Hur som helst är det en bra film och gillar man musikaler av denna sort gillar man nog denna med. En storslagen film som jag ärligt talat blev imponerad av vad gäller skådespelare, effekter och scenarbete.

 • Mikaela i Frankrike

  Jag håller verkligen med dig!! Att det var en musikal visste jag men inte en enda dialog eller ett osjunget ord – nja… Dock var de väldigt duktiga men håller med dig, så lång också…

 • Theresa

  Haha, PRECIS så tyckte jag också! Jag såg den med min man , som älskade den. Jag var lite kluven.. Jobbigt med ALL sång och lite pinsamt nästan att höra vackra Eddie Redmayne sjunga sådär halvdant. Bra handling, men halvbra film måste jag säga! Tack för mysig blogg!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.