C'est la vie

Vad gör dig glad?

 

Den här söndagen har varit allt annat än produktiv. Helt ärligt har jag varit på ett konstigt humör. Jag känner mig uttråkad men orkar inte riktigt ta tag i någonting. Det finns en lång lista på sådant jag borde göra nu när jag är ledig, men jag bara orkar inte idag. I stället försöker jag göra sådant som jag blir glad av, som till exempel lyssna på bra musik eller äta godis. Däremot har jag bara äckliga godisar kvar i mitt påskägg. Vem gillar egentligen skumkaniner och dragéägg? Jag håller helt med detta inlägget. Det är inte okej att fylla påskäggen med dragéägg. Jag läste förresten att man kan få vårdepressioner när det börjar bli ljusare. Jaha. Så enda tiden på året som vi svenskar egentligen är lyckliga är den där enda sommarveckan i augusti. Ungefär. Det känns verkligen upplyftande. 

 

Vilka är dina bästa tips när man är på ett konstigt humör och behöver piggas upp? Du kan väl kommentera på detta inlägget och så gör jag ett inlägg där jag samlar era bästa pepp-tips. Om alla ni som läser skriver ETT tips så har vi till slut flera hundra positiva tips för att göra denna segstartade vår lite roligare och mer pepp. Tänk så många som blir lite gladare av det!

 

Så, vad gör DIG glad? SHOOT!

 

 

Fast visst var himlen lite fin precis efter solnedgången idag? Jag tog dessa två bilder tidigare från mitt köksfönster. Nu ska jag höja musiken och dansa lite i stil med “like no one’s watching” medan jag fixar min middag. 

 
0

0 kommentarer

 • Magdalena

  Jag mådde också konstigt igår. Typ nere. Samma idag. Det som funkar på mig då som får mig på bättre humör är att gå till gymmet. Så det är mitt tips! Att få röra på sig och få ut alla "aggressioner". Nu har jag inte tränar regelbundet på ett tag och vet inte om det bla är detta som får mig att må såhär? Och vårdepression har jag också hört talas om. Tror det har med ljuset att göra. Att vi inte är vana efter en lång tid av mörker. Kan ligga något i det hehe.

 • Ellinor

  Jag känner igen mig så väl i det du skriver. Har inte haft lust eller ork till att göra någonting särskilt under hela helgen, vilket jag känner mig stressad över. Jag borde ju "ta tillvara på långledigheten". Men kanske är det just att inte göra någonting som jag behöver som mest. Försöker ändå att "tvinga" mig till att göra saker som jag vet att jag mår bra av, träna t.ex. Någon form av fysiskt aktivitet har det ändå blivit varje dag och det får mig att må mycket bättre! Hoppas att du får en fin annandag påsk! Kram <3

 • Christine&OtherSweetStories

  Ja jag borde kanske ha gjort det igår! Ibland är det svårt att sätta fingret på varför man vissa dagar känner sig lite nere. Hoppas att du mår bättre under dagens gång! Solen skiner i alla fall här i Malmö. Hoppas att den gör det på dig med 😊

 • Christine&OtherSweetStories

  Ja ibland kan fysiska aktiviteter göra under för kroppen, även mentalt 😊 Njut av att vila då för i morgon är det tillbaka till jobb igen 😉 Tack söta du. Jag hoppas att du får en trevlig och skön annandag påsk också! Kram!

 • Petra

  Åh jag vet känslan! En grej som brukar hjälpa mig är att packa supergod matsäck och sen åka ut i skogen. Blir märkligt nog lugn och energifylld på samma gång av att vistas i vacker natur. Skogen kanske inte är så jättekul på vintern men jag tror vilket vackert naturområde som helst gör jobbet. Hoppas du känner dig piggare snart!

 • Linn

  Jag tror att jag bli glad, eller hellre lugn och trygg ska jag nog säga, när jag inte känner mig så ensam i mina egna vilsna tankar. Typ när jag pratar med vänner eller bekanta och det visar sig att de också känner sig vilsna över var de vill bo, i vilken väg karriären ska få gå, eller också delar en stress över relationer och när (eller om?!) man vill/ska börja bilda familj, etc. Det kan såklart också ske via bloggar, när man läser en text där någon annan i prencip prencip har beskrivit ens egna ångest och funderingar inför livet, framtiden och sig själv. Jag skulle inte direkt säga att det gör mig lycklig (det vore ju lite väl mycket skadeglädje!) men det gör att jag känner mig mycket mindre ensam och helt plötsligt förstådd, vilket krymper de där känslorna! Lycka kommer nog främst från att connecta med andra människor för mig. Gärna sådär otippat, när man minst anar det! Resor i alla dess slag och former, och inte minst att få SE FRAM emot en resa någon månad framöver! Det kan göra vilken tidig morgon som helst, eller tråkig dag på jobbet så mycket enklare! 😊 Sen har vi ju hundar, naturen och en jäkla god middag (inkluderat efterätt!) som sällan sviker heller… Kram!

 • teruko

  När man är så gammal som jag blir frågan närmast omöjlig. Jag är nämligen glad för at jag haft ett bra liv, som jag delat, och delar, med en man jag älskar. Att vi trivs tillsammans och har drömmar ihop som vi fortfarande förverkligar. Svärtan är dock att livet känns så osäkert numera, för son och barnbarn, livsglädjen har fått sig en törn. Men, i slutet av maj åker vi till Paris, för femtioelfte gången! Det gör mig lycklig!

 • Christine&OtherSweetStories

  Jag förstår helt och hållet vad du menar. Jag känner samma! Det är alltid skönt att veta att man inte är ensam i sina tankar, särskilt de där tankarna som ger lite existentiell ångest 😉 Tack för att du delar med dig av dina funderingar. Kram!

 • Christine&OtherSweetStories

  Det låter verkligen fint det du beskriver, men blir ledsen att höra att det även finns bekymmer med son och barnbarn. Jag hoppas att det kommer lösa sig.

 • teruko

  Tack för omtanken, men tyvärr är nog orsaken svårlöst som det verkar. Ett barnbarn fick diabetes1 för 3 år sedan och det är en tung livslång sjukdom att leva med. Påverkar alla. Visst kan man vara glad ändå oftast, men det finns alltid en "dämpande skugga" i bakgrunden. Man önskar ju sina barn och barnbarn ett bekymmersfritt liv!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *