Places in France,  Vacation

Vacation plans in France

Ni röstade visst alla för att jag skulle boka med Turkish Airlines, men till slut blev det Emirates. En av anledningarna var ganska avgörande så det gjorde saken lättare. Nu undrar ni vart jag ska åka? Jo det ska jag tala om för er. Jag flyger raka vägen (med ett stopp i Dubai då vill säga) till Nice. Där stannar jag en natt för att nästa dag åka vidare västerut längs med Frankrikes sydkust till Sainte Maxime. Tanken är att kombinera tre-fyra dagar på Franska Rivieran med ett par veckors semester i Sverige. Om möjlighet finns så skulle jag vilja göra ett stopp i Paris ett par dagar också.

Det kanske låter lite random att jag ska resa från Kapstaden till Sainte Maxime, men anledningen till resan är att jag ska på bröllop.

 

Min älskade vän Linda ska gifta sig! Vi ska alla bo tillsammans på en riktigt vacker plats vid havet från fredag till söndag och det kommer bli en så underbar helg. Här är den blivande bruden i Nice när vi var där tillsammans med Frida si september 2014.

Bilderna nedan är från södra Frankrike när jag var där på semester i juni förra året. Ni förstår säkert vad jag längtar efter!

Èze-sur-Mer

The beach in Nice

A freshly baked ”La Rustique” baguette… yummy!

Sleeping in a hotel bed – by myself! – with the windows open and no bars covering the windows.

… and walking around alone at night without being afraid of getting mugged or assaulted.

Ice cream from this place

That evening light.

//I recently bought a plane ticket with France as destination. I’m flying out on the 26th of April, with a layover in Dubai, and I land in Nice the next day. I’ll have one day there by myself and the next day I’m heading east along the coast to Sainte Maxime for the weekend. My friend Linda – who is one of my best friends that I met my first year in Paris – is getting married and luckily for me they decided so have the wedding in south of France. Not complaining! Can’t wait to share this special day with her, and also spend the weekend in one of my favourite countries in the world. The plan is to go to Sweden after that and have a 10-14 days vacation there. If possible I’ll try to squeeze in a few days in Paris, but still need to organise the details. You have no idea how much I’m longing for this. The pictures are from my vacation in south of France last summer (except the one on Linda which is from a weekend we spent in Nice in 2014). I’m so excited to go back.

0

0 kommentarer

  • Ellinor

    Vilken underbar resa att se fram emot! När åker du? Hur långt stopp gör du i Dubai? Det var inte längesedan jag var där så tänkte om du villa ha lite tips om du skall ”ut på stan” Oh, jag måste boka sommarens resa snart känner jag! Lutar åt Italien i år 😊 Kram <3

  • christinestories

    Tack, men jag har en mellanlandning på 3 timmar så hinner inte riktigt göra stan 😉 Jag åker den 26 april. Italien är aldrig fel! Kram på dig! <3

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.