C'est la vie

Until That Day

 

 

Hej på er fina läsare. Hoppas ni mår bra. Själv mår jag sådär och det är därför jag inte bloggat idag. Jag har inte så mycket att skriva om just nu. Jag försöker ändra vissa saker och prioritera rätt, men tills jag mår bättre föredarar jag att inte skriva alls än att antingen spy galla eller skriva inlägg som inte känns äkta. Jag älskar att skriva och bloggen har blivit lite som en del av min fritid, som en hobby jag inte vill sluta med. Jag tycker så mycket om er dessutom och blir så himla glad av era kommentarer. Det lyfter min dag ibland. Samtidigt får jag inte betalt för att blogga och det kan därför inte bli det jag prioriterar framför viktigare saker. Så ha tålamod med mina sporadiska inlägg, så fort jag fått rätsida på saker och ting kommer jag skriva här med inspiration och glödande fingrar.

 

Tills jag kommer tillbaka, kan inte ni nya läsare berätta lite om er själva? Jag är så nyfiken på vilka ni är!

 

Vi hörs snart! 

 

 

 

 
0

0 kommentarer

 • Michelle Osein

  Jag är en ny läsare! Michelle Osein, 18 år och har stora planer att flytta till Paris efter studenten. I alla fall i någon månad och lära mig språket. Därför är din blogg en stor inspirationskälla för mig! Keep on going girl!

 • Sofia Andersson

  Hej Christine! Började läsa din blogg för några veckor sen, och du är en av dem jag följer dagligen nu på bloglovin.com. Jag är en småstadstjej som alltid varit fascinerad av Paris, och det är så kul att läsa om hur livet där kan se ut "till vardags", speciellt från en svensk tjejs synvinkel! Och det där med att blogga varje dag, det är ju inget måste, jag tror att ordspråket "Hellre kvalitet än kvantitet" gäller även för bloggare. Hoppas att du har det bra!

 • Ellinor

  Bloggen och bloggandet skall vara sekundärt (i synnerhet då man gör det gratis) och något man gör för sin egen skull, inte för någon annan. Ibland behöver man en paus eller helt enkelt bara leva i det "verkliga" livet. Tycker inte att du skall ha dåligt samvete över sporadiska inlägg. Själv föredrar jag att läsa de inlägg som är skrivna med tanke snarare än de som produceras bara för att. Hoppas att du kommer till ro under veckan och "hittar rätt". Du vet vart du når mig om du känner att du vill prata av dig. Bisous min vän!

 • Cat

  Jag har ju följt dig ett tag, så du har nog i alla fall liiite koll på mig. 28, mamma till två, bosatt i Norrköping, jobbar några få timmar i veckan med boendestöd och klagar en del på min ekonomi, pysslig, läser mycket, kan lyssna på samma låt om och om igen och gillar att få andra att skratta (även om det ofta slutar med att det är jag som skrattar åt mig själv). Lägg bloggen åt sidan till du känner dig bättre. Bloggandet ska inte vara något som ger en dåligt samvete. Hoppas att du får rätsida på saker och ting snart. Kram

 • Aristea

  Jag är inte en så ny läsare men har inte kommenterat förut… Jag är 24 år gammal och har precis som du flyttat utomlands för kärlekens skull, för mig blev det Italien. Så jag läser din blogg mest för att jag tycker det är kul att följa din vardag som utlandsvensk där jag kan identifiera mig. Men jag har även en C-uppsats i fransk språkvetenskap, bott två år i Luxembourg och är helt förälskad i Paris. Så den "franska" delen av din blogg tycker jag också är jätteintressant!

 • Anna . P

  Tror jag presenterat mig här tidigare, men det skadar väl aldrig att göra det igen? 😉 29 årig arbetsterapeut som just ju är väldigt förvirrad i livet. Kanske en begynnande 30 års kris? Åker som en jojo mellan öst och västkusten, vet inte riktigt vart jag vill vara. Känner mig rotlös då jag knappt bott på ett och samma ställe mer än 4 år… Har bla bott 3 år i Paris, gick på SSP. Under den tiden fick Paris en del av mitt hjärta! I övrigt älskar jag att resa, brukar tycka det är rätt kul att träna, tycker vin är en mkt trevlig dryck, älskar att äta god mat, men kan tyvärr inte tillaga den själv, skrattar hellre än fråter, men det är inte alltid det blir så… Kan lätt spendera en helg helg i min onepiece i soffan gluttandes på film och serier utan att andas en endaste gnutta frisk luft.. Lever upp på sommaren och grottar ner mig fullständigt på vintern. Ja, det var väl lite om mig! Hoppas du mår bättre snart! Va rädd om dig och ta hand om dig! Strunta i bloggen, vi läsare finns kvar när än du kommer tbx ska du se! Kram!

 • Linda

  Hamnade på din blogg för någon vecka sedan, har inte besökt Paris eller Frankrike, men en dag skulle jag vilja dit och upp i Eiffeltornet. Håller med Sofia, när det gäller bloggandet; hellre kvalitet än kvantitet. Kram!

 • Olivia

  Jag håller med föregående inlägg, en blogg är något som ska vara en rolig fritidsysselsättning så känn dig absolut inte pressad att "leverera"! Jag började läsa din blogg för några veckor sedan, men började först nyligen blogga själv för skojs skull då jag har lite mkt fritid över just nu. Har precis blivit ("typ") klar med min examensuppsats i juridik och har därför ett par månader som arbetslös framför mig… Jag har alltid drömt om att åka till Paris, därav älskar jag att läsa din blogg!

 • Therese

  Hej hopp! Jag har läst din blogg ganska länge men inte kommenterar. Jag har tidigare bott en sväng i Frankrike (pluggade i Paris). Numera bor jag i Sverige tillsammans med min franske sambo. Frankrike är en stor del av mig och mitt liv och därför gillar jag att följa din blogg, speciellt när du skriver om din relation. Det är alltid kul med andras erfarenheter kring ett fransk-svenskt par. Hoppas du mår bättre snart!

 • Karin

  Jag vet precis hur det är. Känner mig själv likadan just nu. Känner mig så förvirrad och osäker över framtiden och vad jag vill göra. Jobbigt men jag tror att det är ett bra tecken för det betyder att det kommer någonting positivt ur det hela så småningom.

 • Sandra

  Jag är en gammal läsare sen flera år tillbaka. Läste din blogg långt innan du flyttade till Paris. Jag läser den för att jag gillar ditt sätt att skriva. Din ärlighet framförallt. Men även om dina vardagsbetraktelser i den franska huvudstaden ur ett svenskt perspektiv 😊 Jag själv är 29 år, läser mina sista månader på högskolan (tar examen i juni!)och har själv tagit steget och flyttat utomlands (ROM) sen några år tillbaka. Fortsätt med ditt skrivande (!) Jag väntar tills du mår bättre igen 😊

 • Karin

  Haha jag vet! Men min pojkvän kan vara löjligt envis när det gäller sånna där (enligt honom) principsaker, och omöjlig att övertala! Men skulle det gå fler filmer i VO så skulle jag nog försöka tvinga med honom… Men här går de typ EN gång i VO och resten av alla visningar är version francaise! Men det är verkligen otroligt störande även om man är van vid dubbningen…

 • Jo

  Jag är 17 år och har precis kommit tillbaka till Sverige efter mitt livs bästa höst, i Paris. Hittade precis din blogg och gillar den verkligen! 😊 Hoppas att efter studenten om ett år kunna flytta till Paris på riktigt, jag saknar det så.

 • Karin

  Hej, Jag har läst med ett tag. Tycker om att läsa om dina erfarenheter som skandinav i Frankrike, som ju är tätt på Belgien, där min pojkvän kommer ifrån. Jag är finlandssvensk, har bott i Danmark i många år, men överväger eventuellt att slå mig ner med pojkvännen i Belgien (alternativet är Köpenhamn) i framtiden. Dessutom älskar jag Paris!

 • Lotta

  Jag har nyss börjat titta in här och trillade över din blogg eftersom jag älskar Paris. Jag: 45 år, enbarnsmor och bor i Göteborg. Jag höjer nog genomsnittsåldern här en smula… Att skriva ska kännas roligt så gör det när du känner för det – en bra grundregel!

 • Maria

  Jag hittade din blogg i slutet av sommaren. Jag har själv bott 2,5 år i södra Frankrike. Jag blev såklart kär i en fransman när jag var där. Och när jag sedan flyttade tillbaka till Sverige för att plugga fick han jobb i Paris. Så nu är jag i Paris och hälsar på några gånger per termin. Om allt går väl flyttar jag dit på riktigt i höst! Hoppas du mår bättre snart och att blogglusten kommer tillbaka!

 • Louise

  Louise heter jag och är drygt 19 år. Jag har följt din blogg några år, sedan 2010 kanske? Tycker fortfarande att det är lika intressant och har bott i södra Frankrike 10 månader som utbytesstudent 2010-2011. Tar studenten till sommaren och då planerar jag att åka tillbaka till Frankrike och till hösten börja jobba som au pair, antingen i Paris eller Schweiz! Jag tycker nästan att det är skönt att du gör uppehåll ibland iom att du oftast skriver väldigt intensivt! 😊

 • Jenny

  Ja det är svårt det där. Ibland kan man knappt vänta med att komma hem och blogga, ibland känns det suuuugigt, falskt och att allt man skriver blir dåligt. Det följer livet. Det handlar ju (ofta) om livet. Jag förstår. Men ofta när jag har en sådan fas som du har nu, blir det extra roligt att blogga när jag väl börjar igen. Jag började faktiskt blogga när jag mådde dåligt, för att fokusera på de bra sakerna i livet. Min terapeut "tvingade" mig att blogga om EN bra sak om dagen. Även om det bara var en god macka eller att solen sken eller att jag hade fått sovmorgon. Sedan var idén att hela livet skulle bli positivt och att jag inte skulle behöva leta efter positiva saker. Allt för att jag hade fokuserat på det positiva i livet och på så sätt ändrat fokus i livet. Jag tyckte det lär flummigt, new ageigt och att inte ta tag i problemen. Men vet du? Det funkade (men terapi också då)! Därför älskar jag min blogg. Dock har jag dagar som du när jag älskar den lite mindre… 😊 Hoppas det ordnar sig för dig och att det känns bättre snart. KRAM

 • Annika

  Hej! Jag heter Annika och har läst din blogg sedan i våras. Hittade den när jag ville ha tips inför vår resa till Paris. Vi hade några fantastiska dagar där och jag vill gärna åka tillbaka! Jag gillar din blogg för att den känns äkta och ärlig. Att blogga ska vara kul och inget tvång, fortsätt blogga när du känner att du vill och orkar 😊 Själv sitter jag här med min förhoppningsvis sista tenta sedan är jag klar med min kandidatexamen 😊 Jag bor i Skåne med man och två pågar 😊 Kram Annika

 • Sofia

  Klart du kan få veta lite om oss! Inte mer än rätt =) Som du redan vet är jag 29 år, bor i Berlin sedan två och ett halvt år tillbaka med min svenska sambo. Vi flyttade hit för hans jobb. Nu är vi dock båda på banan och jobbar och sliter. Jag är utbildad språkvetare och journalist men jobbar numer som marknadschef i modebranchen och ja, jag älskar mode och design. Reser är det jag helst gör min fritid och jag försöker hinna med minst ett nytt land per år. Det var nog the basics om mig det =)

 • Angelica

  Hej! Jag heter Angelica och har nog följt din blogg i ett år. Älskar Frankrike och Paris, bodde där i 3månader 2010 för att bara ge mig ut på äventyr och plugga franska, och jag älskade det! Nu är jag 23 (24 till sommaren) och pluggar på Handelshögskolan i min hemstad Göteborg. Hoppas att jag en dag kan komma tillbaka till Paris och kunna bo där igen en vacker dag. Älskar din blogg, dels för min dagliga Parisdos, men även för att du skriver så intressanta vardagsbetraktelser om att vara svensk i Paris, om att vara tillsammans med en fransman och allt däröver. Kram!

 • Lisa

  Hej där, mig känner du ju sen tidigare. Klart att du ska göra annat om det känns trist att blogga. Vi läsare finns kvar! Jag gillar att titta in till dig för min dagliga Paris-dos. Saknar ju min "hemstad". Kram och hoppas bitarna faller på plats.

 • Sandra

  26-årig socionom, mamma och fru. Boende i Stockholms innerstad. Läst ett tag härinne och det är som en liten resa till Paris varje gång. Ta din tid till att hitta harmoni och glädje i skrivandet. Vi finns ju kvar 😉 Kram

 • Christine&Paris

  Vad roligt att du tycker det. Jag försöker vara så ärlig och äkta jag kan för det finns ingen anledning att få det att se ut som någonting det inte är 😊Lycka till med tentan, jag vet hur det känns men när man är klar var allt värt det. Trevlig helg! Kramar

 • Christine&Paris

  Le cliché 😉 Det låter som jag hade det för några år sedan. Hoppas allt går vägen så du får chans att flytta hit i höst. Tack för omtänksamheten och trevlig helg!

 • Christine&Paris

  Det tycker jag bara är roligt! Jag tycker om att jag har så bred läsar-krets, allt från 15 år till 45 😊Hoppas du får en fin helg!

 • Christine&Paris

  Haha, jo alla verkar älska Paris 😉 Köpenhamn har jag själv funderat på, det är en härlig stad som ligger nära Paris såväl som Sverige (särskilt Malmö som jag kommer från)!

 • Christine&Paris

  Jag glömde visst bort att svara på vissa kommentarer här. Förlåt för det! Kul att höra om vem du är Angelica 😊 Tack för din kommentar, det gläder mig att höra att det jag skriver uppskattas. Det ger mig inspiration och energi. Kram!

 • Christine&Paris

  Vad roligt! Jag jag minns den bloggen. Önskar ibland att jag behöll den för att kunna gå tillbaka och kika 😉 Tack för dina fina ord, vad roligt att du tycker om mitt sätt att skriva. Det gör mig glad! Rom verkar spännande. Det är en vacker stad. Har ni fint väder där nu?

 • Christine&Paris

  Ja det där där med att vara tillsammans med en fransman kan man nästan skriva en bok om! 😉 Tack för din kommentar, kul att läsa om vilka ni är som kikar in här! Ha det bra!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.