Home Sweet Home

Universal interior questions

 

 

Det blev ingen teater idag, så jag gick in på Åhléns på vägen hem och ”åh:ade” lite över vackra karamellskålar och ljusstakar. Även om jag verkligen kunde se den där skålen stå på mitt soffbord med färgglada karameller i sig, blev det inget köp. Dels för att jag vill spara inför London, men också för att jag inte riktigt vet i vilken ände jag ska börja. Jag känner mig nästan lite överväldigad nu när jag äntligen får inreda hemma. Det är liksom för mycket och jag är inte van vid att faktiskt kunna göra fint hemma då jag inte prioriterat det på fem år.

 

I Paris undviker man att vara hemma för oftast bor man i en lägenhet som skulle få toaletterna på McDonald’s på T-Centralen att verka trevliga. Inte ens en burk luftfräschare skulle ta bort lukten av mögel. Det är inte värt besväret med andra ord och de flesta bryr sig inte om hur det ser ut hemma. De går ju dessutom in med skorna så med städningen är det lite sisådär. I Sverige spenderar man väldigt mycket tid hemma och jag får lite prestationsångest av alla perfekta hem. Själv är jag nöjd bara över att inte behöva sova på en obekväm bäddsoffa och mitt största inredningsbekymmer är hur jag ska fylla min halvtomma bokhylla. Jag vill göra det fint, men känner mig lite kluven. Jag vet inte vad jag behöver allra mest. Kanske får jag ta det i etapper med det jag behöver mest först.

 

Jag har fortfarande inte bestämt mig för vad jag ska beställa för det där presentkortet till exempel. Är jag tråkig om jag köper traktörpannan? 

 

 

Nej, jag får lägga det där i-landsproblemet åt sidan. Nu ska jag se ett avsnitt av Grey’s innan jag går och lägger mig. I morgon är det jobb som gäller och då kommer jag ha en hel del att göra.

 

 

0

0 kommentarer

  • annasarah

    Ååå vad jag känner igen mig. Är glad bara över att inte ha mögel, tung luft, sova på en soffsäng och ha det så trångt att man kan ta ett steg fårn ena sidan av lägenheten till den andra typ. 😊 Och precis som du skriver så inser jag HUR mycket jag behöver fixa till hemma. Känns som en djungel. Man får ta det undan för undan. Trevlig söndagkväll!

  • anna

    Haha, brukar tycka samma om Stockholm, att alla har så smutsigt hemma då så få har städhjälp. Är uppväxt med inneboende hembiträde. Annars håller jag med att fattiga lever bättre här, om än lite charmlöst.

  • Sofia

    Åhlens är verkligen en butik som jag saknar här! Tyskarna är väl inte heller direkt kända för sin goda inredningssmak och ofta ser det mest ut som att de bara kastat in det som fanns att få tag på för tillfället.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.