Music & Culture

Tu es de ma famille

 

 

En av Frankrikes mest kända sångare genom tiderna är Jean-Jacques Goldman och de flesta fransmän kan hans låtar lika bra som vi svenskar kan alla Gyllene Tiders hits. Nu har en grupp kända sångare och sångerskor bildat en grupp som heter Generation Goldman, lite som Band Aid ni vet, fast en hyllning till en sångare och vissa av låtarna sjungs bara av en av artisterna.

 

Den här låten spelas hela tiden på radion och jag – som är lite av en ”lyssnar på Westlife i smyg-tönt” höjer volymen så fort den spelas. Jag tycker den är så mysig och blir lite sådär full i gråt blandat med skratt av den. Särskilt texten gör den extra fin tycker jag. Tu es de ma famille (låter som ”tu ä dö ma fami”) betyder ungefär ”du är en del av min familj”. Är det inte fint?

 

Med det vill jag önska er en fin helg fina läsare. Ha en fin fredagskväll vad ni än hittar på och om ni spenderar den med familj, vänner eller på egen hand. Själv ska jag iväg och träffa några vänner.

 

Ciao! 

 

 
0

0 kommentarer

  • Madeleine

    Kan det jämföras med svenskarna som tolkar tex Vreeswijk? Eller är det poppigt som GT – som förövrigt ska återförenas. Aj du missar så mycket viktiga nyheter där i utlandet!!!;) Kram

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.