Paris

To avoid being robbed in Paris

 

 

Jag jobbade sent igår och på väg hem från jobbet pratade jag med Solveig. Hon skulle gå till Canal St Martin med en kompis och picknicka och jag bestämde mig för att haka på. Det var en trevlig kväll fram till att Solveig blev av med hela sin handväska. Hon tittade bort en stund och då hann någon sno hennes väska. Det slutade med två timmar på polisstationen och en väldigt ledsen Solveig. Jag tyckte så synd om henne! Som tur var så är hennes kompis på besök och hon hade extranycklarna till hennes studio. Annars hade hon varit hemlös!

 

Så tänk på det när ni kommer till Paris. Det är JÄTTEVIKTIGT att alltid ha koll på sin väska och andra ägodelar. På kvällen ska man helst undvika att flasha med sin iPhone för det finns de som rycker telefoner från händerna på folk, särskilt på metron. Det har tyvärr hänt flera av mina vänner. Lägg den inte heller synligt på bordet på caféer och Starbucks, om den inte är skyddad vid en vägg. Aldrig utåt! Om någon kommer med ett papper de vill att du ska läsa (ofta barn/ungdomar) så vifta bort dem direkt. De lägger pappret på din telefon, plånbok etc och sedan snor de det med andra handen. Samma sak i parker. Om du ser dem så varna andra direkt, då springer de bara iväg. Försök ha lite koll på vem som sätter sig bredvid dig och lägg inte väskan utan tillsyn. Ha koll på den på metron. Ibland kommer en hel ficktjuvsliga och stjäl en massa bara mellan två stationer utan att någon märker det. De är skitsnabba!

 

 

 
0

0 kommentarer

 • Madeleine

  I Sverige är vi (än så länge) relativt förskonade. Men tex det här att de kommer och lägger ett papper över dina saker, pratar och sen plockar med sig sakerna under pappret har kommit stort på senaste tiden. Även "råka" spilla på offret och när de torkar av passar de på att gå igenom fickorna. Sen är man ju rädd varenda gång man ska gå till bankomaten. Har någon mixtrat med denna, eller är det lugnt?

 • Sara

  Nar jag var i Paris i 2007 sa var jag pa ett cafe med en van, och det kom en grupp tonaringar och snodde en tjej’s planbok som satt brevid oss nar hon skulle vara beredd for att betala hennes check och dem stack springande. Da som sagt var vi jatte radda att det skulle handa oss. Man ska aldrig vara for saker…

 • simone

  det har hänt mig i Spanien också. "Lyckligtvis" var jag dum nog och sprang efter tjuven, men fick då också tillbaka min väska med kamera, nycklar, mobil och allt. men man vet ju aldrig hur aggressiva de kan vara…

 • Cat

  Så himla dumt att sånt ska hända. När jag var i Paris kom det flera gånger fram folk med papper där det stod att de var dövstumma och ville ha pengar. Eftersom de kom i grupper och alla var väldigt lika varann så antog vi att det var en familj som var ute efter att lura turister, för det var just på de "turistiga" platserna de dök upp, och att en hel familj skulle vara dövstum har jag svårt att tro. Sa man att man inte hade kontanter så gick det ju lika bra att ge dem kortnumret… Klart att man ger ut kortnumret till vem som helst. Eller inte, puckon! Är det något du känner igen?

 • Christine&Paris

  Jo, i Dubai är ju samma sak. Där låser man inte sina bilar och ytterdörrar. Tyvärr kan man knappt göra det på landsbyggden i Sverige längre :/

 • Christine&Paris

  Ja, fast det har väl blivit bättre senaste tiden med det där? Alltså bankomater. Har för mig att det inte är lika vanligt längre?

 • Jeanette

  Det hände min kompis med när jag bodde i Paris. Hon hade mobilen på bordet och så kom det en tiggare och la en tidning över hennes telefon och sen plockade han med sig den samtidigt som han vilseledde henne med att vara jobbig.

 • annasarah

  Bra inlägg- för en disträ som jag. Dagen efter vi setts sista kvällen i Paris blev jag bestulen på min plånbok i metron. Visakort, kort, allt försvann. Som tur var kunde jag låna då. Men ja det händer snabbt. 😊

 • Madeleine

  Svar: Jo det har nog blivit lite bättre. För tillfället ialla fall. Har inte hört så mycket. Men jag är lite orolig ändå. 😉

 • Madeleine

  Jag var med om mobilryck i Aten för några månader sen! Har lärt mig en sak, att inte flasha med min iphone och lyssna på mina föräldrar, haha

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.