Health & Fitness

Time to get in shape

 

 

Jag tecknade ett medlemskap på SATS direkt när jag flyttade hem. Jag fick första månaden gratis plus två pass med en personlig tränare utan kostnad. Idag följde jag med Stina på ett BodyBalance-pass. Såklart kom jag för sent. Jag tänkte ju inte på att man i Sverige verkligen börjar i tid. Två minuter över sju hade de redan börjat med uppvärmningen. Jag är van vid att det alltid är minst fem minuter försenat i Paris, vad man än gör. Hur som helst kom jag in i det ganska snabbt. Jag tror att jag behöver något sådant, men märkte ju att jag hade svårt för att koppla av. Under avslappningen låg jag och tänkte på att jag inte skulle glömma att köpa balsamvinäger.

 

Men kul var det! Jag är glad över att få träna på ett riktigt bra gym igen. Det är en helt annan standard här i Sverige.

 

Träningsanläggningar är överlag väldigt dyrt i Paris och standarden är ganska låg jämfört med Sverige. Vill du gå på någonting som ligger på någorlunda liknande nivå som Sats, så får du punga ut med minst 700 kronor i månaden, ibland upp mot 1000. Där jag gick kostade det 27 euro i månaden (32 euro om jag skulle kunna gå på pass) och det var ungefär som att träna på ett nedgånget kvartersgym i Sverige. Det var vattenskador lite överallt vilket gjorde att det luktade unket, det fanns inga hantlar under 4 kilo (alltså inte direkt många tjejer som styrketränade), vissa maskiner var konstant sönder, man fick betala för att duscha och personalen skulle inte direkt få en medalj i service-mindness. Det var den klassiska ”c’est pas mon problème”-attityden där. 

 

Nu ska jag fixa lite middag här och se om det går någon bra film.

 

 
0

0 kommentarer

 • Jenny

  Vad härligt att det är bättre nu då! Jag får ett gymkort via jobbet, på gymmet som är i anslutning. Det har varit helt ok, ganska gammalt men fräscht. Men under sommaren har de fått massa nya maskiner, så det är kul. Sedan har de Les Mills också så de har också BodyBalance. Annars är mina favoriter CXWorx som är ett 30 min pass som koncentrerar sig på core-området, samt ett lokalt pass som inte ingår i Les Mills som heter Russian Circle och som är ett hårt intervall-pass. Men sedan jag började klättra är jag sällan i gymmet. Får bli ändring på det, man kan ju göra båda och bli skit-fit! 😉

 • anna

  Jag får också gymkort via jobbet, annars skulle det kosta ca 20.000 SEK per år att träna just där. Men jag bor i Stockholms. Det finns en fin pool men standarden är inte så där superbra. Sverige är nog inte så bra för oss lyxputtar som kan betala lite mer, men kanske bättre när man inte tjänar så bra. Hade en kollega som tränade på SATS men gav upp för det var omöjligt att på plats på de flesta pass.

 • Christine&Paris

  Jaså? Ja fast det sats jag går på är inte sådär överfullt, som tur är. kanske är det annorlunda i Stockholm där alla är så jäkla hurtiga, haha 😉 Men alltså 20 000 kr per år? Vad är det för gym? Sturebadet?

 • Christine&Paris

  Ja verkligen! 😊 Ja det är ju kanon när man kan få via jobbet. Ja fast klättring verkar ju riktigt kul! Jag skulle själv vilja testa det. Får kolla upp om det finns i Malmö.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.