Tankar & Funderingar

Thoughts about this and that

 

 

Vet ni. Jag funderar faktiskt över den här bloggen just nu. Om jag skulle fortsätta, eller kanske sluta. Jag har bloggat i flera år. Ja, faktiskt sedan 2007 eftersom jag hade en annan blogg innan denna och att blogga känns lite som en del av mitt liv. Om jag ska vara helt ärligt är det här mitt stora intresse. Skriva, berätta, berätta för er om hur det är att bo utomlands, fotografera… Jag önskar jag kunde göra mer av det. Utveckla det på något sätt, men samtidigt kommer livet och jobb i vägen. Ibland undrar jag om jag skulle satsa på någonting jag verkligen brinner för, men sedan sätter jag käppar i hjulet för mig själv med den där djävulen på axeln som säger ”nej, inte kan väl du”. Jag är väl för feg, och underskattar mina egna drömmar och förmågor. Dålig självkänsla kallas det visst. Ett resultat av jobbiga upplevelser i barndomen. Men jag jobbar på det.

 

Senaste tiden har jag funderat på om jag ska ta en lång paus. Kanske stänga bloggen helt och lägga min tid på andra saker. Lusten finns inte där för tillfället och har inte gjort det på ett tag. Livet går i motvind just nu och jag känner inte för att lämna ut min nakna själ på internet. Därför drar jag mig undan. Jag tror ni märker det också? Jag skriver inte helhjärtat och vill inte uppdatera bara för skrivandets skull. Det skulle kännas oäkta och konstlat.

 

Jag får fundera lite på det där. Sova på saken. Nu ska jag äta min sallad till middag (en alldeles för sen sådan) och titta på Solsidan. 

 

 

 
0

0 kommentarer

 • Marie Bergman - Om livet på Cypern

  Förstår helt och hållet hur du känner men jag skulle verkligen sakna dig om du slutade (självisk som jag är!) Naturligtvis ska du göra det som känns rätt för dig oavsett vad dina läsare tycker. Stor kram från mig!

 • Sofie

  Självklart ska du göra det som känns rätt för dig. Men – för min egen del – så vill jag ju såklart inte att du slutar skriva. Jag har kvar min dröm om Paris och Frankrike och är på väg att förverkliga den, mycket tack vare din blogg! Kram

 • Sofia

  Om det är ditt stora intresse att skriva och berätta, sluta inte. För din egen skull. Särskilt om livet har motvind, då tror jag skrivandet kan hjälpa till att vända vinden!

 • Ellinor

  Jag tror att vi alla hamnar där emellanåt. Jag har dock för länge sedan släppt alla krav på bloggen och bloggandet. Jag skriver om och när jag vill, ibland mycket ibland ingenting. Visst är det roligt med "kommunikationen" som uppstår, men verkliga livet levs faktiskt utanför bloggen. Mycket vill man kanske dela med sig av men hinner inte i brist på tid. Sedan finns det också mycket som händer som man inte vill skriva och då blir det mindre uppdateringar på grund av det. Tycker att du gör helt rätt i att ta en paus om du känner att det är vad du behöver. Ingenting som behöver motiveras eller förklaras. Tro på dig själv och det du gör och du kommer att gå långt (längre)! Kram

 • Elaine

  Det är så tråkigt nu när man inte hör något från dig, det lyser upp dagen, men har du ingen inspiration förstår jag om det är segt och du vill lägga ner…Men det här är en av få bloggar som jag måste kika in på varenda dag, så du vet.

 • Laila

  Hej! Hoppas du inte stänger ner, även om du tar en paus. Gillar att gå in och se dina Paris tips och känna igen vissa delar som jag själv besökt, samt se hur du ser på Malmö (där även jag bodde en gång). Så ta gärna en paus (det behöver alla ibland), men hoppas vi fortfarande kan komma hit och läsa om Paris. Så kan du ju slänga in någon rad ibland när lusten finns där, men utan "krav" att uppdatera varje dag. MVH Laila

 • Elin

  Tråkigt om du slutar. Men det är klart det ska kännas bra. Jag bloggar inte alls likam ycket som förr, utan när andan faller på. Nu har jag ju knappast en stor blogg, men det är ju aldirg skoj om det blir krävande liksom. Så mitt förslag är att uppdatera när det känns bra i hjärtat, även om du tycker det blir "för sällan". Oavsett – hoppas det som tynger dig löser sig snart. Stor kram!

 • Madeleine

  Jag förstår dig, du ska göra det som känns bäst för dig. En paus kanske, eller försöka släppa prestationsångesten och skriva mer när du har tid och ork? Du bestämmer. Jag vill bara säga att jag läst din blogg ganska länge nu och tycker mycket om den. Skulle absolut sakna dig och bloggen om ni försvann.

 • Frida

  Förstår dig, självklart är det surt för mig som läsare att du kanske slutar. Men visst är det så att man inte vill "blotta" sig på nätet när allt inte är på topp.

 • Christine&Paris

  Hej Madeleine! Tack, vad roligt att läsa 😊 Ja, jag bloggar när jag känner för det helt enkelt. Kanske blir det två gånger om dagen, kanske två gånger i veckan. Vi får se!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.