Okategoriserade

This is my Paris story

 

Jag för över tre år sedan.

 

Eftersom jag fått ganska många nya läsare den senaste veckan och även en del frågor tänkte jag att jag skulle skriva ett litet inlägg och berätta om vem jag är.

 

Jag bor alltså i Paris och har gjort det i olika perioder sedan 2009. Först bodde jag här ett år för att lära mig franska och komma bort från trygga Sverige. Jag ville uppleva en annan kultur och se hur det är att skapa sig ett helt nytt liv någon annanstans. Jag kände ingen när jag kom hit men hittade nya vänner efter ett par månader. Ett år gick snabbt och mot våren 2010 började jag fundera på om inte en utbildning vore en bra idé trots allt. Jag kom in på mitt förstahandsval vilken var Internationell Marknadsförare/säljare i Malmö. 

 

Samtidigt som jag gick den utbildningen i Sverige pendlade jag mellan Paris och Malmö var 3-6 vecka. Varför hade jag efter 1,5 år avverkat över 10 tur/retur-resor? Jo för jag hade så klart gått och blivit kär i en fransman. När jag min första praktikperiod våren 2011 hade chansen att göra den i Paris tvekade jag inte utan packade ihop min lägenhet i flyttlådor och köpte en enkel biljett till Paris ännu en gång. Jag kämpade mig genom min tredje och sista teoretiska termin förra hösten och när de sista 6 månaderna med praktik började närma sig ansökte jag ännu en gång i Paris. Jag fick en praktikplats på ett företag som jobbar med svensk-franskt näringsliv i Paris, där jag jobbade som projektledare för medlemmar i en förening. Det var en rolig – men vissa dagar – tuff erfarenhet. Nu bor jag här sedan ett år tillbaka, söker jobb samtidigt som jag jobbar extra som värdinna.

 

Ibland funderar jag på hur mitt liv hade sett ut om jag aldrig vågat flytta till Paris första gången. Jag kan inte tänka mig ett sådant liv för de här senaste 3 åren och 8 månaderna har gjort mig till den personen jag är nu.

 

Någon undrade hur det är att bo utomlands men jag tror jag får skriva om det i ett annat inlägg. Det enda jag kan säga är: Det är underbart vissa dagar och riktigt jobbigt andra dagar.

 

 

 
0

0 kommentarer

 • Shimmerdimmer - Mitt land är frusen musik

  Jag har faktiskt bara varit i Paris en gång men det var några år sedan och vi hann inte göra så mycket. Jag är lite sugen på att åka dit någon gång, vad skulle du rekommendera utanför de stora turistfällorna? Typ små, franska caféer? 😉

 • Mia

  Det tycker jag är bra att du säger. De som aldrig bott utomlands tenderar att tro att det är som en enda lång semester. De tror att man kan fly vardagen som de hatar men den följer ju med, man kan aldrig någonsin fly från sig själv.

 • Viktoria

  Wow, imponerande att du vågade! Jag älskar själv Frankrike och försöker nu vara modig att ta steget att bli au pair där till hösten 😊 Det är perfekt att läsa din blogg och få reda på hur vardagslivet i Frankrike ser ut!

 • Nathalie

  Intressant läsning! Jag bodde i Frankrike ett år innan mina studier och funderar ofta på om jag inte ska åka tillbaka… Jag är singel utan barn, pratar franska, why not liksom. Hur ser det ut på jobbfronten i Paris?Om jag åkte dit skulle jag ju vilja jobba med det jag har pluggat!

 • Anna . P

  Blev lite nyfiken nu på varför d blev just Paris? Europa har ju flera väldigt trevliga storstäder… 😊 Jag menar absolut inte att du valde fel, jag verkligen älskar Paris, men d har nog kommit efter att vi bodde där under 3 år när jag var yngre, så jag har lixom en koppling till Paris. Nu under de senare åren har jag ju även förälskat mig i Rom, London, Barcelona m.m. Men Paris kommer alltid ha en speciell plats i mitt hjärta 😉

 • Sarah i NYC

  Minns inte när jag började följa dig, men har följt dig rätt länge vid det här laget. Alltid kul att höra hur en annan utlandssvensk upplever livet. Håller helt med om vissa underbara dagar och vissa jobbiga.

 • Christine&Paris

  Vad har du pluggat för någonting? Krisen märks av fortfarande tyvärr men det beror ju också på vad man söker inom 😊

 • Isabella

  Kul att läsa om någon i samma eller iaf liknande sits! Bor själv i Parisområdet (78) sedan nästan ett år tillbaka med fransk pojkvän och verkligen älskar det! Självklart saknar man vissa saker med sverige (saltlakrits….) men livsstilen här är ändå så mycket skönare. Nu gäller det bara att bli bra på franska :$

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.