C'est la vie

THINK small

 

 

Jag hade en trevlig eftermiddag hos Precious, som hade fixat en god lunch. Hon hyr en studio av en familj som bor på samma våningsplan, och när de är bortresta brukar hon låna deras lägenhet för att använda tvättmaskinen, laga mat och bjuda hem vänner. Ganska schysst deal. Ibland på helgen när de inte är där kommer jag över för en fika eller, som nu, för en lunch. De bor i en stor lägenhet så det känns minst sagt som en befrielse att komma dit och ha så mycket plats omkring sig. Jag kan verkligen sakna att bo större. Det är man inte bortskämd med här i Paris eftersom hyrorna är så himla höga. En trea på 70-80 kvm kostar runt 2000 euro i månaden (alltså nästan 20 000 kr). Är man inte två personer med riktigt bra lön, är det omöjligt att bo på en stor yta. Man får kompromissa med mycket här i Paris. Är det inte mögel i badrummet, så är det troligtvis enkelglasade fönster eller ingen ugn/tvättmaskin/diskmaskin. Är den lite billigare så kan man räkna med att den ligger på sjunde våningen utan hiss. Det är sådant man får ta när man bor i världens vackraste stad.

 

Nu har jag ätit middag och ska titta på film. Jag har inte sett den nya tecknade filmen Frost, så den ska jag se tänkte jag. Jag kör Disney-tema den här helgen. Igår tittade jag på Lejonkungen. Jag kom på mig själv sitta där och fnissa för mig själv, sjunga med i alla sånger (lite skrämmande ändå att jag kan dem utantill) och säga replikerna hela tiden. Nej, se aldrig någon film med mig som jag redan sett femton gånger. 

 

 
0

0 kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.