Shopping

There’s no such thing here

 

 

Usch jag blev så ledsen idag. Jag köpte en stickad tröja på COS i fredags, som jag hade gått och tittat på flera gånger. Till slut bestämde jag mig för att slå till. I morse upptäckte jag ett stort hål i axeln. Sådant man inte bara kan laga genom att sy. Då det inte finns någonting som heter ”reklamationsrätt” i Frankrike är jag nu livrädd att de inte kommer låta mig byta den.

 

Herregud som jag kämpat för att få byta kläder i det här landet! Saker kan byta passform helt eller gå upp i sömmarna, men det är omöjligt att få byta. En gång fick jag höra på H&M att ”det är kläder man använder ett par gånger bara, sedan slänger man dem” när en topp krymt två storlekar (man kunde tvätta den i 40 grader och jag hade till och med tvättat i 30 grader) och helt bytt struktur i tyget. Hahaha! Jag fick bita mig i läppen för att inte skratta henne rakt upp i ansiktet. En annan gång hade en stickad tröja blivit helt nopprig efter att jag använt den en gång. Då sa hon att ”jag inte kunde ha någonting över den för det kan göra att den blir nopprig”. Som till exempel en jacka. Detta var mitt i vintern. Jaha, ska jag gå runt i en stickad tröja bara när det är nollgradigt? Dessutom tyckte hon absolut inte att det var möjligt efter som det var ”Amärercän Ventädge” (= American Vintage) och de har ju så bra kvalitet. Riktigt arrogant var hon dessutom. 

 

Bref… Får jag inte byta den här är det 70 euro åt helvete. Det finns ju värre saker men om det är någonting jag hatar så är det att slänga pengar i sjön. Särskilt när det är mycket pengar. Jag mår dåligt om jag köper dyra saker som jag inte kan använda. Då hade jag lika gärna kunnat skänka dem pengarna till bättre behövande. Jag ska gå dit i morgon och hoppas på att de låter mig byta. Annars får jag väl fälla en tår och säga ”jag är faktiskt SVENSK”. Förhoppningsvis känner de lite empati.

 

Nu ska jag iväg till gymmet. Lite träning får mig nog på bättre tankar!

 

 

 
0

0 kommentarer

 • Solli

  Nej vilken osis 😟 Hoppas verkligen de går med på att ge dig en ny och hel tröja! Surt att de inte har ngn reklamationsrätt i Frankrike…hade ingen aning om det. Undrar varför? I Usa och Canada är det hur lätt som helst att reklamera…kunden har ALLTID rätt. lycka till! kram, Solli

 • Christine&Paris

  Ja men det är ju en helt annan servicepolicy där. Här är alla som jobbar i butik såp bittra över sina dåliga löner så de tar ut det över kunderna, haha 😉 Jag ska dit i morgon och hoppas på det bästa 😊 Kram

 • Jenny

  Fast det är inte sant! Enligt konsymentskyddsreglerna har du en reklamationsrätt på två år i hela EU. Säg det till dem! Dessutom är det ju många svenskar som jobbar på COS, det borde ju hjälpa… Lycka till!

 • Mikaela, tidigare Au Pair i Frankrike

  Vilken tur då jag hade när jag reklamerade på H&M! En tshirt hade tappat sina glitterstenar på axeln efter en användning och de tog gärna emot den 😊 Förresten, gillar din blogg massa då du skriver om Frankrike på ett så bra (och så sant) sätt! 😊

 • Christine&Paris

  Jaså? Hmm, de verkar inte veta vad det är här i alla fall. Men går väl göra mitt bästa att övertyga dem om det då 😉

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.