C'est la vie

The swedish girl with the french-english accent

 

 

Mannen bredvid mig på planet efter att jag frågat honom på engelska om det är okej om jag fäller ner bordet i mitten:

 

”Är ni fransyska eller danska?” (frågar han på franska)

”Nej jag är svensk faktiskt”

”Jaha, jag trodde ni var fransk. Ni har en fransk accent när ni pratar engelska”.

”Eh, jaha. Hehe…” (försöker dölja min irritation och undrar om jag borde försvara det dumma påståendet eller ta det som en komplimang att han tror att jag är fransyska)

 

Jaha. Det var ju roligt att höra att jag redan börjar ”spiiik ingeliiish lak ziz, becooos is very ard to lerrrn ze rajt acceeent”.

 

Jag undrar hur det kommer vara om 10 år. Kommer jag bryta på svenska då också? Gud bevare mig.

 

 

 
0

0 kommentarer

 • nathalie

  min syster bor i österrike sen flera år tillbaka, och jag tycker hon har en tysk accent när hon pratar engelska haha! men hennes svenska är fortfarande som vanligt 😊

 • Annie

  Haha så roligt! Jag fick frågan idag om jag var från Skövde. Jag svarade att nej, jag är från Göteborg (där jag också är nu) men att jag bott fyra år i Småland… andra hållet liksom. Ja. Lyckat! 😉

 • Elin Löwstedt

  Hehehe! Förresten tycker jag att det är spännande att du skriver "om tio år"… Blev lite nyfiken då och tänkte att du har liksom bestämt dig för att leva i Paris och Frankrike? Har ni aldrig pratat om att bo i Sverige? Hade varit spännande att läsa! Jag som bara bor 40 mil ifrån min familj kan gräma mig så över att ha så långt till dom och förstå att så kommer det ju liksom alltid vara… By the way snygging så är du på blogg.se’s första sida! 😉

 • Christine&Paris

  Ja men det kan ju bli så. Jag har en annan svensk kompis som pratar med en ganska tydlig fransk accent när hon pratar engelska. Mycket för att hon träffade sin fransman i USA och de pratar engelska. Han har en VÄLDIGT skarp fransk-engelsk accent 😉

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.