My Sweden

The end of winter season

 

Semi-tanned feet… Shoes, André. 

 

I vintras trodde jag aldrig att jag skulle stå ut ända till våren. Mörkret, kylan och den ständiga iskalla blåsten höll på att knäcka mig. Jag började undra vad jag gett mig in på som flyttade hem till Sverige. En dag i januari funderade jag nästan på att flytta utomlands igen. ”Nej fy farao, är det såhär det ska vara i 6 månader till?”. 

 

Sedan började våren sakta men säkert med löften och bättre tider. Sverige började leva igen. Dagarna blev längre och temperaturen steg sakta. Gröna träd och doftande Syrénbuskar över hela Malmö. Sen kvällssol som strålade in genom köksfönstret. Helt plötsligt mindes jag varför jag flyttade hem. 

 

På grund av den årstiden som är allra bäst i Sverige. När man kan gå i långkjol och en tunn jacka. I öppna skor. Nu åker vinterjackorna och bootsen ner i förrådet.

 

 

English translation:

Swedish winter may be dark and long, but spring and summer totally makes up for it. I now understand why I moved back home from Paris. I love this time of year with the long days and warmer temperatures. I can finally wear a skirt and just a small jacket.

Winter coats and boots, be gone.

 

0

0 kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.