Paris

Tell me what you want to know

Just nu har jag bloggtorka och varken lust eller tid att sitta framför datorn mer än de 8-9 timmar under arbetstid. Så jag tar en paus några dagar tills jag känner att lusten är tillbaka.

Jag vet att ni ställt frågor innan om Paris som jag sen glömt bort eller inte haft tid att svara på.
Kan ni inte ställa dem nu igen? Alla ni som undrar någonting speciellt om Frankrike, Paris, boende, folket, hur man gör när man flyttar utomlands. Ni kanske kan önska rubrik och så skriver jag om ämnet? Ok?

Låt inspirationen flöda, inga frågor är för dumma! 😉

0

0 kommentarer

 • Penny

  Hur man som utländsk medborgare får tag på bostad! Hur är processen? Jag har förstått att det inte är helt lätt att hyra (eller var det köpa?) som utländsk medborgare i Frankrike…

  Ta hand om dig nu & tänk på att frukt & grönsaker oxå kan vara starkt för en känslig mage med sina syror.

 • Helena Milton

  Bor du i Frankrike "för alltid" nu och hur känns det i så fall vad gäller avsaknad av familj och vänner i Sverige?! Hur hanterar du/ni det? Hälsar ni på varann ofta, skypar, mejlar, ringer eller ..?

 • Alexandra

  Jag är nyfiken på hur du tänker dig framtiden – vad gör du om ett år, om fem år…? Samt även "bon plans" i Paris – tips på caféer, restauranger mm som inte är så dyra, eller kanske t.o.m. väldigt billiga till skillnad från majoriteten av alla uteställen.

 • Nina

  Kan du inte skriva ett inlägg om kulturkrockar, typ små vardagliga saker som skiljer fransmannen och svensken åt (åsikter, attityder, socialt beteende, etc..)

  Stämmer fördomen om att fransmän ofta är arroganta mot icke-fransmän? 😉 Å hur långt kommer man med endast engelska i Frankrike?

  😊

 • Sofia

  Eftersom jag själv är utlandssvensk så undrar jag vad, i matväg, du saknar mest från Sverige respektive uppskattar mest i Frankrike?

 • Elin

  Hej och tack för en fin blogg! Kan du inte berätta lite mer om hur det är att söka praktik samt att praktisera i Paris? Praktiserar/praktiserade du på svenska företag? Hur fick du i sådana fall nys om de? Förstår om du vill vara anonym angående specifika företag, men lite generell info kanske 😊 Har du sökt praktik även på franska företag och hur gick du tillväga då? Vill du i framtiden arbeta i Paris, och hur ser du på det? På ett franskt eller svenskt företag? (nackdelar, fördelar)

  Märker du av några kulturskillnader i att vara tillsammans med en fransk kille jämfört med en svensk? (Hoppas att denna fråga inte är för privat, vänligen radera den i det fallet!) 😊

  Återigen, tack för en mysig blogg, tittar ofta in här, du tar himla fina bilder, skriver roligt och verkar så snäll!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.