France vs Sweden

Swedish Breakfast

 

 

Jag har märkt att mina frukostvanor förändrats efter att ha bott i Frankrike i några år. Inte för att jag alltid äter en pain au chocolat och dricker en kopp kaffe på morgonen (även om det händer, men då oftast på jobbet när någon ny börjar och det bjuds på viennoiseries), men jag äter långt ifrån lika mycket som jag gjorde förr. Jag är inte lika hungrig på morgonen som jag brukade vara innan. Kanske för att vi äter senare på kvällen i Frankrike? Jag har oftast inte ens börjat med min middag när svenskarna redan dukat av bordet sedan länge. Så oftast är jag inte så hungrig när jag vaknar, och då blir det bara en macka och en juice, eller lite flingor med banan på vardagarna.

 

Det bästa med att vara på semester däremot är att jag kan äta en lyxig frukost i lugn och ro. För en gångs skull hinner jag verkligen göra i ordning en massa gott, och har dessutom platsen för det. Såhär såg min frukost ut igår och jag kan ju säga att jag var sjukt mätt efter ägget och yogurten. Jag orkade knappt mackan. Dagens frukost ser lite annorlunda ut. Den ska jag smaska i mig nu samtidigt som jag läser Sydsvenskan på verandan. 

 

 

 

0

0 kommentarer

 • Emelie - Lever drömmen i Paris!

  Frukosttraditionerna har jag också tänkt på, och det är lite synd, eftersom frukost är så mysigt! För mig är det dock vansinne att äta så sent, eftersom jag är van vid min svenne-middag vid sex. Och tänk alla dessa bantningstips som förbjuder en att äta efter klockan 18? De verkar ju verkligen kunna slänga sig i väggen, så slanka som fransoserna tenderar att vara… Men men. Att äta sent är nog något jag också måste vänja mig vid. Hur lång tid tog det för dig?

 • Christine&Paris

  Vi har aldrig varit de som åt kl 18 i min familj, så jag var redan rätt van vid sena middagar 😊 Fast det här att äta middag kl 21.30-22 har jag fortfarande svårt för, vilket ofta är fallet på sommaren då det är varmt. Man får köra som barnen gör, ta en goûter vid fem-tiden! Tror inte riktigt på alla bantningstips. Har iofs aldrig bantat heller, haha. Svenskar äter visserligen middag kl 18, men sedan är det nog många som småäter senare på kvällen. Tror du inte? Det är ju inte heller särskilt bra.

 • Emelie - Lever drömmen i Paris!

  Helsant. Kvällsmat är ju supervanligt. Det blir den goûter som barnen annars tar vid fem-tiden, ja 😉

 • Maria

  Jag känner igen det där! Det har alltid blivit så att jag äter mindre frukost under de perioder jag bott i Frankrike. Man är ju helt enkelt inte lika hungrig!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.