My Sweden

Sverige från ett annat perspektiv

Efter fem-sex rundor i Parc Monceau var vi frusna och behövde fylla på med energi. Janis föreslog en fika på Svenska Kyrkan. Hon älskar kanelbullar, haha! Nu har vi bestämt att det ska bli lite av vår tradition, powerwalk och sen fika. Det är kul när ens utländska vänner anammar svensk mat och förklarar hur de ser Sverige och svenskar. Jag ser ju Sverige på ett helt annat sätt än någon som ser det utifrån ett främlings perspektiv.  

Christophe har varit i Sverige två gånger men ändå tror han att han vet allt om hur svenskar är och hur systemet fungerar. När han förklarar hur det är i Sverige för sina franska vänner så tänker jag ibland ”men neeej, sådär är det ju inte alls” och måste avbryta och berätta hur det egentligen är. Men sen är det inte lika enkelt när han inte verkligen bott i mitt land och tagit del av hur samhället är uppbyggt.

Ungefär som hur svenskar har en bild av fransmännen som arroganta mansgrisar som sitter och äter ost hela dagarna med en basker på huvudet. Fast det är klart, det finns ju några av dem med.

0

0 kommentarer

 • Jossi

  Hej! Tycker så mkt om din fina blogg, den inspirerar! Nu när jag är i planeringsstadiet av en resa till Paris så känns det "självklart" att skriva och fråga dig om tips och råd 😉 Jag vill överraska min älskade man med en weekendresa (och våra två barn ska få följa med…7 o 9 år), och har tittat på detta hotell http://www.hotel-paris-axel.com/en Men, nu undrar jag vad du säger om läget på hotellet? Har verkligen noll koll på om det kan tänkas vara ok el inte…om du fick välja 10 saker som är "måsten" när man kommer till Paris som "nybörjare" vad skulle det då vara? Både platser att besöka, saker att äta osv Bästa platsen för en riktigt mysig härlig fantastisk picknick? Förlåt mitt virriga meddelande, jag kom nyss på detta och är helt upp-i-varv 😃
  Tack än en gång för att du ger mig inspiration!

 • Christine Svarar

  Hej Jossi!
  Det andra hotellet du länkade till ligger väldigt långt ner, det kommer nog bara bli jobbigt för er att ta er in till centrum och hem på kvällen. Det tar ändå nästan en halvtimme från södra Paris till de centrala arrondissemanten.
  Det första hotellet, som heter Axel Opera, ligger väldigt bra. Det är nära till shopping, barer, restauranger etc. Då har ni nära till det mesta och om ni ska ta er hem sent på kvällen t ex så är det mer bekvämt avstånd. Dessutom kan ni gå mycket i stället för att betala dyrt för buss och metro. Det är dessutom ett väldigt levande område med turister och människor ute på gatorna, vilket gör att det känns säkert. Hotellet vet jag inte så mycket om men där får ni kolla upp lite, t ex kommentarer på hotels.com och booking.com. Jag hade kollat i det området om jag var ni!
  Det där med "10 måsten i Paris" är en bra idé. Jag tror jag gör ett inlägg om det nästa vecka 😊

  Och tack själv, vilken fin komplimang!
  /Christine

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.