Culture Paris/France

Svenska vässade armbågar


Vad gör jag nu? Är jag så desperat efter äggmackor så jag måste köpa en äggdelare på BHV för 14 euro? Nja..

Igår kämpade jag (eller ja, kämpa och kämpa, tränade på min argumentationsteknik) med att få lämna tillbaka en jäkla äggdelare som gick sönder första gången jag använde den. Expert som jag är känner jag igen dålig äggdelar-kvalitet när jag stöter på den. Först skrattade han sådär nonchalant som fransmän gör när de vet att den andra har rätt men inte vill erkänna det (ni som bott/har bott här vet hur jag menar, ingen svensk butiksmedarbetare skulle bete sig så respektlöst mot en kund. Här finns inget som heter ”service”..), sen sa han att ”den är sönder, jag kan inte sälja den här igen, man kan inte bara lämna tillbaka trasiga saker”. Nej men åh fan, det är ju därför jag kommer tillbaka med den, för att den gick sönder första gången jag använde den. Hur som helst så gav han sig när han insåg att jag inte var en ”vanlig dum utlänning” (tro mig, vissa tar varje tillfälle de får att utnyttja turister) som inte förstår hur det fungerar.

Oj vad jag var nöjd när jag gick därifrån med mina 3,60 euro.
Maktspel mellan envis svenska och arrogant fransman: 1-0.

Ja det gäller att vara envis och vässa armbågarna i det här landet som blyg och försynt svensk.

Idag ska vi köra hit resten av Christophes grejer samt handla lite nödvandiga saker till hemmet. Dessutom måste vi kolla på säng som ägaren gått med på att betala.

Hoppas ni får en härlig dag!

0

0 kommentarer

 • Sofia

  Allt som går sönder ska tillbaka, så enkelt är det! Jag är fortfarande ledsen att de snodde vår Kalles i säkerhetskontrollen sist.

 • Karin

  Jag måste också bli modigare när det gäller sånt där! Är alldeles för feg/lat för att gå tillbaka med grejer… Men det är rätt, man måste utnyttja sina rättigheter som konsument!

 • Christine

  Isabelle: Haha jag bara älskar dina kommentarer! De får mig att skratta alla gånger. Tack för att du delar med dig av dig själv och dina erfarenheter. Det gör min dag ibland 😊
  ja herregud, fransmän må vara artiga men de är inte alltid så smidiga 😉
  hoppas du får en fortsatt trevlig helg!
  Kram Christine

 • emelie

  Haha vet exakt hur du menar! Är själv bosatt i Paris för tillfället, arrogansen här ibland är helt otroligt! Blev vettskrämd första tiden här!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.