C'est la vie

Svensk-mysigt


Kylskåpet gapar fortfarande tomt, så det fick bli frulle på Starbuck’s idag.

Eftersom jag numera är sambo med en person som inte har något som helst intresse av inredning och som tycker att en platt-TV är viktigare att införskaffa än köksprylar och lampor så biter jag mig i läppen och tänker ”i sinom tid”. Ni vet, en ”mysig” svenska möter en ungkarls-fransman som tror att man inte behöver byta lakanen mer än varannan månad. Det kan bara sluta på ett sätt. Att jag ber om hans carte bleu och köper det som behövs. Jag har tankar på att fila på ett argumentations-tal där. Eller så bara snor jag hans checkhäfte (ja man använder fortfarande sådant här). Hehe.

Fortsätting följer…

Men jag var i alla fall och handlade lite smågrejer idag som kanske kan få hemmet att bli lite mer personligt. Jag undar dock var i detta land man kan hitta värmeljus som inte doftar rosor och kostar en förmögenhet? Och VARFÖR köpte jag inte med Wettextrasor och Yes från Sverige?! Så dumt.

0

0 kommentarer

 • Charlotta

  Hej Christine, vad härligt med en lägenhet! Det är nog bland det mest krångliga i Frankrike, att få en lägenhet. Det krävs mer papper och intyg för ett lägenhetskontrakt i Frankrike än för att gifta sig i det landet. Det säger väl en hel del! Jag minns själv min första lägenhet på Cité Popincour i 11e. Jag handlade mina värmeljus på Habitat. 17 har en hel del mysiga gator. Jag jobbade vid Rue des Martyres och däet var en liten stad i staden. Men det räckte att gå två gator upp så var man i hemska Pigalle. Jag läser en bok som fick mig att tänka på dig och ditt liv i Paris: Almost French: Love and a New Life in Paris av Sarah Turnbull. En söt bok om kulturkrockar, felsägningar och svårigheten att ibland förstå sig på det franska sättet. Vet inte om jag gett dig förslaget att läsa Herman Lindqvists kåserier över Frankrike/Sverige? Jag läste dem när jag bodde i Paris och skrattade ibland så tårarna rann. Du bara måste läsa dem! Önskar dig en härlig kväll!

 • Alexandra

  Hej Christine, jag köper mina "vanliga" värmeljus på Monoprix. Annars bunkrar jag upp när jag är på IKEA. Letar du efter YES diskmedel så har Agneta i Affären det. Den ligger vid Pigalle. Hon har smågodis också, dyrt men behändigt i nödfall!

 • Amanda

  Härligt att ni har hittat en lägenhet! Och jag känner igen det där med att det saknas saker, man får shoppa lite efter hand. Nu tror jag vi har det mesta i alla fall! =)

 • Anna . P

  Va roligt att ni hittat lgh! Grattis! 😊 Å i 17e oxå, d e ju som sagt både ditt & mitt gamla hoods! Jag får sån otroligt stor Paris-längtan när jag läser här! Måste nog boka en liten resa dit i höst… Ta med mig min karl som aldrig varit där! Banne mig på tiden att han får se min favoritstad!

  Hoppas du får tag i hans carte bleu så du kan shoppa loss prylar som ni behöver i hemmet!!

  Ha det gott!

 • Penny

  Se det från den ljusa sidan, du får inreda det precis som du vill!=) Det kan ju vara lite svårt ibland, det där med att få ihop två helt olika inredningsstilar…;-)

 • Christine&Paris

  Charlotta: Tack för tipsen, ska kolla upp det snarast! 😊

  Alexandra: Jag hittade på Super U, mycket billigare än Monoprix 😊 Jo jag känner till Affären, men det är ju så dyrt. Måste nog dit snart dock. Behöver kardemumma 😉

  Anna: Ja det får du göra! Och så mailar du mig i så fall så tar vi en kaffe ihop 😊

  isabelle: Nej, de är aningen skumma här.. Och jag är likadan, hur klarar man sig utan YES? 😉

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.