Paris,  Restaurants/Bars/Cafes in Paris

Sunday Brunch at Le Fumoir

Förra söndagen, och även min sista dag i Paris, hade min vän Precious bokat ett bord på Le Fumoir. Ni som läst bloggen sedan min tid i Paris vet säkert att det är en av mina favoritrestauranger i Paris. Kocken är svensk så menyn har skandinaviska influenser och man får pepparkakor till kaffet. Som svensk turist är ju inte det vad man vill äta under ett besök i Frankrike, men som utlandssvensk var det lyx på hög nivå. Hursomhelst så vet även P att jag gillar detta ställe så hon överraskade med en söndagsbrunch där. Det bästa är helt klart läget. Under soliga dagar kan man med lite tur få en plats på första parkett med utsikt över Louvren och med floden Seine i bakgrunden. Vi satt där i två timmar och pratade om allt mellan himmel och jord samtidigt som vi åt mer än vi egentligen orkade. Maten var god, men pannkakorna blev jag lite besviken på. Ja ni ser ju själva. Två sorgliga pankisar med blåbärssylt fick man. Bananbrödet var däremot riktigt smarrigt.
Efter det gick vi en kort promenad längs med Seine och upp på Pont des Arts innan jag begav mig upp till Montmartre igen, och för att några timmar senare, motvilligt, åka till flygplatsen.
Jag såg att jag skrivit om Le Fumoir i ett tidigare inlägg, där jag dessutom tipsat om vad man kan roa sig med i Paris under de lite kyligare månaderna. En weekend i Paris på vintern kan faktiskt vara ganska mysigt.

Här kan du läsa inlägget >> 10 Things to do in Paris in the Winter

0

0 kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.