Shopping

Something new and something blue

 

 

Här har ni resultatet av min tröstshopping igår. En fin blå vippig kjol från Monki. Jag gillar att den är ganska tjock i tyget och att den har fickor. Jag chansade helt för jag orkade inte prova den. När jag kom hem och satte på mig den kände jag verkligen ”THANK GOD att den passar så bra”, haha! Jag hade inte orkat gå tillbaka med den.

 

Den här svenska kedjan kom till Paris för något år sedan, men jag har faktiskt inte varit där mer än två-tre gånger. Detta är första gången jag köper någonting från Paris-butiken. Just den stilen som den butiken säljer, är inte så parisiskt egentligen, utan det fungerar nog egentligen bäst i London, Holland och Skandinavien. Fransyskorna är ju mer klassiska och pimpinetta. Däremot finns det faktiskt mycket som är fint och priserna är mer än överkomliga.

 

Just nu sitter jag hos frisören och väntar på att få bli klippt. Jag började bli duktigt trött på mitt livlösa hår!

 

 

0

0 kommentarer

  • saga

    vilken underbar blogg! Jag tänkte fråga dig lite, var i Paris ska man bo om man vill bo på det finaste och centralaste stället i stan? Tänk dig typ Östermalm i Stockholm, vad är motsvarigheten? Sen undrar jag om du har tips något speciellt fik, någon ny sevärdighet osv. Har varit i Paris många gånger förutom, men vill upptäcka dedär nya som inga turister hinner uppleva i vanliga fall. kramis Saga

  • Christine&Paris

    Hej Saga! Jadu, det beror lite på vad du letar efter. Det finns ingen direkt motsvarighet till Östermalm här (för övrigt kommer jag från Malmö så är inte så insatt i hur Östermalm är 😊) utan det finns flera områden som är lite dyrare än andra. 1er arrondissement är ju ganska fint om man nu vill betala multum för att trängas med rika turister och fashion people. Räkna dock med att betala 200 euro per natt för ett 3-stjärnigt hotell. Fast då bor ni mitt i smeten. Sedan finns det 8:e, 16:e och 17:e som är lite mer avsides men också lite mer avslappnat och lugnt. Jag tycker t ex att Victor Hugo eller Villiers är två ganska trevliga kvarter som ligger bra till men ändå inte så stressigt. Det fina med det är att man faktiskt är omgiven av fransmän, och inte japaner, amerikanare och ryssar 😉 För tips på restauranger, caféer och så vidare så kolla in de olika kategorierna till höger. Hoppas du får en fin vistelse i Paris!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.