C'est la vie

SEX, DROGER & EN DJ

 

Jag har precis läst ut Isabel Adrians bok Sex, droger & en DJ, viket jag gjorde på typ en vecka. Om min relation till skönlitteratur skulle få en status så skulle det bli ”It’s complicated”. Jag har säkert tio böcker som jag påbörjat men aldrig läser klart. Fastnar jag inte innan jag läst 10 sidor så ger jag upp. Däremot älskar jag att läsa så det är frustrerande när jag blir besviken på en bok. Därför köper jag sällan böcker heller för jag hatar att lägga pengar på något som sen står och samlar damm. 

 

Den här däremot fastnade jag för direkt. Jag måste säga att jag blev riktigt positivt överraskad över hur välskriven den faktiskt är. Den handlar såklart om en tjej som heter Bella, är blond och kommer från Göteborg, som skapar en blogg, kommer med i Expedition Robinson, får jobb som nattklubbschef på Sturecompaniet och blir kär i en DJ. Precis som Isabel Adrian. Fast det är en påhittad historia, så kan jag inte låta bli att undra vilka av episoderna i boken som är hämtade från hennes egna erfarenheter. När jag läser så föreställer jag mig Bella och Kid som Isabel och Steve. Det gick liksom inte att inte göra det. Oavsett så verkar de ha gjort en fantastisk resa. 

 

Jag tyckte att boken var spännande och fängslande, och till skillnad från exempelvis Sofi Fahrmans karaktär Elsa, så störde jag mig aldrig på huvudkaraktären.

 

Dialogen var naturlig och relevant, det liksom flöt på och detaljbeskrivningen i boken gjorde att jag målade upp scener och karaktärer. En helt klart läsvärd bok och ett hett tips för en julklapp som inte kostar särskilt mycket, antingen till dig själv eller någon annan. 

 
0

0 kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.