Paris

Ready for Paris

 

Just nu är jag så redo för nästa helg. Då tar jag flyget raka vägen ner till Paris. Jag skulle egentligen åkt fredag kväll, men bokade om min flygbiljett. Det kändes så trist att komma fram sent på fredagen och således förlora den ena kvällen på helgen. Så jag mailade chefen och han svarade nästan direkt på mitt mail att det var helt ok att ta en extra semesterdag. Detta trots att vi är mitt uppe i ett projekt. 

 

Vilken skillnad från när jag jobbade i Paris där jag fick vänta en månad (utan att överdriva, det var verkligen en månad och fyra mail med påminnelser) på att få besked om min sommarsemester från min manager. Bara för att få svaret att jag INTE fick den veckan jag bett om (den gav hon till min kollega som lämnat in sin semesteransökan bara ett par dagar tidigare) och det syrliga svaret ”10 jours des vacances c’est déjà beaucoup, Christine”*, från henne när jag bad om två veckors sammanhängande semester plus en extra dag för att jag skulle på bröllop i Sverige. Ah là là, säger jag bara…

 

Hursomhelst. Nu åker jag i stället till Paris torsdag kväll. Jag är riktigt nöjd med mitt beslut. Det var som Stina sa till mig: ”du kommer sitta där nästa vecka och irritera dig på att du inte bokade om”. Hon känner mig så väl, haha. Jag behöver verkligen dessa dagar för att koppla bort jobb och vardag. Ladda ny energi och inspiration.

 

 

* = 10 dagars semester är redan mycket, Christine 

 
0

0 kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.