Q&A

Question/Answer

 
 
Jag får ibland frågor från er läsare, om Paris då såklart. Hur man hittar jobb, hur det är att leva här, tips inför en weekend-resa etc… Då jag knappt ens hinner mig mig själv då jag jobbar mer än heltid, så glömmer jag ibland bort att svara. Jag ber om ursäkt för det! Nu när jag är hemma idag tänkte jag att jag skulle svara på lite frågor.
Har ni fler, så hojta till!
 
 
FRÅGA:
 
Hej Christine! 
Jag ska till Paris i sommar med två kompisar, och när jag sökt runt på olika saker att göra i Paris så kom jag in på din blogg och blev helt fast. Du hade många bra tips på caféer, shopping och allt möjligt. Jag tänkte därför fråga dig några frågor. 

– Vart finns det bra (men ”billig”) shopping? 

 
Om det är bra budget-shopping man vill åt så är rue de Rivoli ett bra alternativ. Åk till Louvre Rivoli och strosa upp till Hotel de Ville. Där emellan ligger de flesta märken som inte ger ett särskilt stort gap i plånboken. Du hittar bland annat Forever 21, Sephora, Zara, Mango, L’Occitane, skobutiker, Naf Naf, Bershka, Oysho (en av mina favoritbutiker, har supersöta pyjamas och underkläder, men även vanliga baskläder, träningskläder och skor), Stradivarious, Intimissimi, Gap… Missa inte Pharashop som på samma gata mellan Hotel de VIlle och Chatelet där de säljer alla franska apoteksmärken som Klorane, Avène, La Roche-Posey, Vichy, Nuxe och Bioderma. Det är billigare än i Sverige och finns mer att välja mellan. 
 
Champs-Elysées är egentligen inte en särskilt rolig plats att gå och shoppa på, men där kan du hitta en stor Gap-butik, Bana Republic,  och Zara Home. Det räcker att åka till botten av gatan och gå av vid Franklin Roosevelt. Gå sedan därifrån via rue St Honoré och ta en titt på & Other Stories – min favoritbutik just nu!
 
På avenue St Michel ligger flera outlet-skobutiker, som t ex André:

 
– Vilka platser får man inte missa? 
 
1. Versailles
2. Någon av de vackra typiskt parisiska parkerna (Jardin des Tuileries, Jardin du Luxembourg, parc Monceau)
3. Broarna över Seine
4. Enligt min åsikt, 17:e arrondissementet. Jag tycker det är supermysigt. Särskilt runt Monceau, Villiers, Batignolles. Någon annan skulle säkert säga 6:e eller 12:e.
5. Barerna i 2:a och rue Montorgeuil.
 
 
 
 
– Hur mycket kan en middag/lunch ute kosta? 
 
Det beror helt på var du går. Du kan få en lunchmeny med förrätt+huvudrätt eller huvudrätt+efterrätt för mellan 12-15 euro på en vanlig bistro. En croque monsieur kostar mellan 7-12 euro, och en sallad mellan 9-15 euro, beroende på område. Du kan få en middag för mellan 20-30 euro, inklusive ett glas vin. Som sagt, helt beronde på vad det är för typ av restaurang och var den ligger. I St Germain är det dyrare än runt Bastille, till exempel. Ett glas vin kostar oftast mellan 3-7 euro och en espresso mellan 1,5-3 euro. 
 
 
 
– Har du några övriga tips på vad man kan göra innan man åker till Paris? t.ex vad man ”behöver” ha med sig, eller liknande. 
 
I länken ovan får du nog lite tips! 
 
Det kan vara bra att ha ett par riktigt bekväma skor, då man går väldigt mycket. Tänk också på att vara försiktiga med era iPhones, särskilt om de är nya. Folk rycker telefoner från händerna på metron. Ja, på riktigt. Flasha dem inte för mycket och sitt inte precis vid dörrarna. Ha inte för mycket kontanter heller, ni kan betala med kort nästan överallt (tänk bara på att det ofta är en gräns på typ 10-15 euro på barer/tobaksaffärer/småbutiker etc) och det finns gott om bankomater.
 
– Vart ligger Forever 21? 🙂 
 
På rue de Rivoli mellan Chatelet och Louvre-Rivoli

 
0

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.