C'est la vie

Part Time

 

I Jardin des Plantes i söndags.
 
 
Jag har börjat jobba på deltid, mest för att få inte lite pengar (tyvärr kan man inte leva på luft) medan jag försöker komma på vad jag egentligen vill satsa på karriärmässigt. Min praktik tog slut för en månad sedan och man kan ju inte ha semester för alltid. Däremot behöver jag fundera på vad jag egentligen vill göra. Det gäller att välja rätt för här i Frankrike ser det inte bra ut att byta jobb för ofta och vill man arbeta sig uppåt tar det längre tid än i Sverige. Då måste man tänka strategiskt. Hur som helst känns det bra och jag trivs än så länge. Framförallt ser jag fram emot den där lönen om några veckor. Jag BEHÖVER den.
 
Nu ska jag iväg ner till Jardin des Tuileries för picknick med Linda, Natalie och Katrin. Det är sommarvarmt här idag. Eller ja, som svensk sommar så ca 24 grader. Skönt är det i alla fall!
 
 
 
0

0 kommentarer

 • Ellinor

  Grattis! Vad är det för jobb? Det är verkligen inte lätt att välja väg i livet. Här i Sverige råder ett lite öppnare arbetsklimat där man nästan förväntas byta jobb efter 2-3 år (passar en rastlös själ som jag). Du kommer nog på något snart skall du se. Ofta halkar man in på vissa spår av ren tillfällighet! Kram och lycka till! PS! Heter det inte "I Jardin des Plantes" (tänker att man är i trädgården/parken)?

 • Christine

  Jag kan maila dig och berätta! Här kan man så klart byta jobb efter tre år men på sin första fasta tjänst efetr skolan ska man helst stanna ett år eller två. Jo, det har du rätt i. Min svenska är inte vad den borde vara, haha 😉

 • Ellinor

  Sv: Ja, gör gärna det – är så klart jättenyfiken! Tror faktiskt att det heter "i djurparken" också *haha* Svenska språket och dess grammatik är sannerligen inte lätt och man glömmer lätt, särskilt när man blandar den med andra språk och regler 😊

 • Christine

  Haha, okej 😊 Jo det är knäppt hur dålig jag blivit på svenska de senaste åren. Du ska bara veta hur många gånger jag särskriver eller inte hittar orden!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.