Paris

Paris sous la Pluie

 

 

Det har regnat de senaste två dagarna här i Paris och igår glömde jag mitt paraply någonstans, så idag köpte jag ett nytt i fina lila och rosa färger. Ska man promenera runt i Paris i regnet så gäller det att göra det med stil. För övrigt så har jag det väldigt bra här måste jag säga. Lunchar med folk till höger och vänster och tar dagen lite som den kommer. I onsdags åt jag pizza med några av mina förra kollegor och det var så himla kul att träffa dem. Idag träffade jag C för en långlunch. Han kan ju ta två timmar som han vill så han bjöd mig först på en god smörgås på ett ställe som ägs av en kille som varit med i Top Chef, sedan en kaffe på ett brasserie. Nästan två timmar senare skiljdes vi åt. Ja, så är det i Frankrike. Här tar man det lilla lugna. 

 

Jag gick hem en sväng nu på eftermiddagen för att hämta ett papper och ett par jeans jag ska byta, och tänkte springa ut igen och ta vara på eftermiddagen. Jag tror jag ska köpa en klocka också som jag tittat på ett bra tag. Regnet stoppar mig inte för jag är så glad för att vara här. Jag strosar runt och känner mig som hemma. Älskar att allting känns så bekant, men att jag nu får lov att njuta av staden utan allt det där som var så jobbigt förut. Utan den stressiga vardagen. Jag är turist men ändå inte. Älskar att prata franska igen och upptäcka att jag faktiskt fortfarande pratar lika bra som för sex månader sedan. 

 

Älskar att Paris är sig likt och att det är lika vackert som det alltid varit. Även fast det regnar.

 

 

 

0

0 kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.