Paris Tips

Paris: Batignolles


En kylig vinterförmiddag


En härlig vårdag


Vid torget finns en massa restauranger, barer, butiker och boulangerier.

Någonting man inte får missa om man tar sig till Paris, är området kring Batignolles, som du kan hitta i 17:e arr. Den söta lilla parken(square des Batignolles), som ligger bakom kyrkan är en av mina favoriter. Jag har både bott och jobbat i 17:e, därför ser jag det lite som min del av Paris.

Paris har många vackra parker och det som är så bra med dem är att t ex hundar inte är tillåtna och att de har vakter och städare som håller de fräscha och fina. Där kan man gå runt och promenera, sitta på en bänk och läsa eller bara sola en härlig sommardag.

Om jag skulle flytta tillbaka till Paris är detta området jag skulle leta lägenhet först i. Mysigare område får man leta efter!

För att ta dig dit kan du antingen ta buss 31(går från Triumfbågen på av de Wagram) till Pont Cardinet, eller buss 66 till Batignolles(vet inte exakt vad busshållplatsen heter men bussen stannar precis vid parken!). Man kan även gå från metrostationen Rome, via rue des Batignolles eller åka till Brochant och promenera ner längs rue Brochant.

0

0 kommentarer

 • Anna-panna

  Åhh, jag blir lite kääääär! Jag är ny här på din blogg, hittade den bara häromdagen när jag googlade efter lite Paris tips. Har kollega som ska åka dit i vår & frågade mig om lite grejer… Hon frågade mig då jag har bott där, bodde oxå i 17e arr! Gick på svenska skolan, så det va mååååånga årsedan jag bodde där! Men åhh vad jag älskar den staden, min absoluta favvo stad! Kommer snart besöka den!

  När jag ändå skriver här… Har du tips på ngt bra & prisvärt hotell till min kollega? Eller iaf område i Paris att söka hotell? Jag tänker mig kanske runt Eiffeltornet? Eller Operan? Det är ju ändå ganska centrala & bra lägen… Även om det är riktigt bra runt Svenska kyrakn oxå… Själv bodde jag på Hotell Mederic sist jag var där, minnen minnen. 😊

  Hoppas du har något bra förslag till mig!
  Tack för alla härliga Parisbilder!

  //Anna

 • Ellinor

  Är inte alls bekant med denna del av Paris men kanske kan jag tigga till mig en guidad tur i utbyte mot en kaffe? Det ser verkligen fantastiskt vackert ut.
  Kram

 • Christine

  Hej Anna. Vad roligt att göra att du gillar bloggen! Jag förstår att Paris är härliga minnen för dig då 😊
  Tyvärr har jag inte så bra koll på hotell eftersom jag bara bott på hotell två gånger där och det var inga att rekomendera. Men jag föreslår att hon tittar på hotels.com t ex. Där kan hon se på karta de olika områdena och var det ligger. Det beror ju också på hur mycket hon vill lägga på hotell. Jag kan ju rekomendera att bo lite utanför turistområdena för annars betalar man oftast mer än vad man får. Operan är ju ganska tråkigt att bo vid t ex eftersom att det är så mycket folk däromkring. Sen Eiffeltornet är det ju fullpackat med turister, så kanske är det bättre att leta lite avsides.

  Gatorna lite off kan nog vara bättre. Det ligger nog en del hotell som är okej runt Madeleine,

  Hoppas hon hittar något bra!

  Ha det fint!
  Kramar Christine

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.