C'est la vie

Pancakes and reading

 

 

Min dag började med att jag gjorde amerikanska pannkakor till Erin som vi åt på hennes härliga balkong. Det är ju lite som att laga lasagne till en italienare. Risken finns att de synar din bluff. Mina pannkakor fick dock godkänt. Eller så ville hon bara vara snäll. Hon hade aldrig gjort det from scratch (it’s about time now Erin!), vilket kanske var min räddning. Hur som helst var det en trevlig start på dagen. Några timmar senare promenerade jag hemåt och packade snabbt en väska med solkräm och en bok för en stunds parkhäng.

 

Jag älskar att läsa. Att slukas in i en bra bok och inte kunna lägga ifrån sig den. Sätta mig in i karaktärerna och fantisera ihop ansikten och miljöer. Just nu har jag däremot så himla svårt för att koncentrera mig. Jag kommer på mig själv med att läsa en hel sida utan att faktiskt veta vad jag läst, för att mina tankar är på annat håll. Jag blir distraherad av allting runt omkring. Jag funderar på att ta en paus med den jag läser nu och ta mig an en lite mer ”lättläst” bok. Som en mjukstart. Jag tycker om att läsa på engelska men just nu finner jag knappt ens ro i att läsa på svenska. Förhoppningsvis finner jag mer ro under mina två veckors semester. Jag längtar!

 

 

 
0

0 kommentarer

 • Jenny

  Haha, det är roligt med amerikaner och scratch. Kommer ihåg första avsnittet av Desperate Housewifes. Då beskrev de Bree som en som gjorde muffins FROM SCRATCH som om det var värsta grejen. Vi svenskar bara, so??? När jag var i USA första gången hade min släktingar köpt Sweish pancake mix på IKEA. "Just add eggs and water". Så det är alltså mjöl och bakpulver då? haha! Ser ut och låter som en tipptopp dag i alla fall! Såg på insta att ni har fint väder denna veckan, det var väl härligt! Uteluncher och utemiddagar är mitt tips! 😉 Vi som hade snudd på 30 grader i slutet på maj har helt plötsligt blivit typ vinter, burr! KRAM

 • Emelie

  Jag är precis likadan när det kommer till läsningen. Det är fasligt irriterande – speciellt när man verkligen vill absorberas av historien, men börjar tänka på annat.. Har heller inte klurat ut ett bra tips för det där… Gäller nog bara att träna att hålla uppmärksamheten på sidan, träna träna! Blir en sommarutmaning för oss båda, kan jag tänka.. 😊

 • Ellinor

  "Delad glädje är dubbel glädje", säger man ju och detta gäller framför allt mat. Alltid trevligt att få bjuda (bli bjuden) och dela. Låter som en bra start på vad som kom att bli en bra dag. Hoppas att du får en fin måndag och vecka. Kram

 • Christine&Paris

  Ja jag vet! Har märkt det där. De har ju ganska många kakmixar-grejer 😊 Jag önskar jag kunde äta lunch och middag ute. Är så fattig just nu så jag lever på rester, haha. Går och väntar på lönen som kommer in på kontot om en vecka. Tänk att tiden kan gå så lååångsamt 😉 Kram!

 • Maja

  Är boken bra? Den står i hyllan här hemma men jag lyckas bara hitta andra böcker att läsa innan så den glöms bort av någon anledning..

 • Nina

  Älskar ocksâ att läsa, nu försöker jag ta mig igenom Wuthering Heights, men den är pâ engelska och det gâr lite trögt! Vill absout läsa den boken du läser och har bara hört bra om författaren. Har du nâgon favoritbok genom tiderna som du kan tipsa om? kram!

 • Christine&Paris

  Jag har läst Gömda av Liza Marklund två gånger. Tycker den är riktigt bra! Sedan läste jag Jonas Gardells En komikers uppväxt för flera år sedan och minns att jag skrattade rakt ut för att den var så rolig. Ett Ufo gör enttré var också bra, men inte lika klockren. Få se, vilka andra? Svinalängorna (minns inte vad författaren heter), Camilla Läckbergs Fyrvaktaren och Lars Keplers Paganinikontraktet är böcker jag minns att jag sträckläste. Jag gillar deckare eller böcker baserade på verkliga händelser och självbiografier, som du kanske märker 😉 Gillar böcker som framkallar känslor, vare sig man skrattar eller gråter. Sedan var Tusen strålande solar helt fantastisk, som ju också är skriven av Khaled Hosseini. Den bölade jag mig genom, samtidgt som den var så himla fin och bra så den fick mig att le ibland. Det finns många bra böcker! Vilka är dina favoriter? Kram!

 • Christine&Paris

  Jag har lite svårt att förstå den. Har inte kommit så långt. Någonting har ju hänt med lillasystern? Men förstår inte vad. Blev hon såld? Haha, jag är helförvirrad av storyn! Funderar på att köpa den på svenska i stället..

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.