C'est la vie

Oh crap…

Fy vilken tråkig skitdag jag haft, jag hoppas morgondagen blir bättre. Nu ska jag krypa under täcket, äta Daim och titta på det nya Gossip Girl-avsnittet. Gud det var ju så spännande sist med olyckan!

Btw, ni läsare som är duktiga på ”do it yourself”-projekt.. Jag hittade ett par snygga Cheap Monday-jeans på rea. De sitter perfekt men har någon ljus slitning eller är tvättade på något konstigt sätt så de är grå fram på låren. Jag vill ha dem helt svarta. Kan man färga dem utan problem? De är i 97 % bomull och 3 % elastan. Man kanske inte ser så bra på bilden men de är svarta förutom på låren.. är det slitningen som är så? Då kanske det inte går att färga..?

Snälla hjälp en oerfaren pysslare!

0

0 kommentarer

 • Madeleine

  Ett annat tips: köp mindre storlek. Cheap monday-jeans töjer sig galet mycket. Nu är det mycket elastan i jeans så det går ännu snabbare…
  Skulle inte rekommendera att färga slitna jeans. Tyget är redan tunt och slitet i sig. Tror att färgningen (som inte är så jätteskonsam, antar jag!?) sliter ännu mer på dem…

  Bjud svärisarna på svensk middag! Eller något än det franska kulinariska köket…:)

 • Jaroq

  Då jag är en som, OM jag gillar en ”modell” köper fler – färgar ur/färgar om – plagg…
  [ NB. med varierande resultat! ] Många sk.100% Bomull KAN innehålla (3-5% Omärkta!) synteter och ”allt” sys ju numera nästan alltid med syntetisk tråd(!) – dessa färgas ej!
  Därför färgas Elastan inte! Så byxorna blir sannolikt ”flammiga” (!?) men kan ju bli ”ok” … beroende på tycke o smak… Och då Cheap M. redan har ett ”billigare” material i grunden, och sedan följt av den mekanisk/kemiska fabriks utslitning av tyget gör tyg ännu ”skörare” …
  Men testa! En egen infärgning ”i sig” sliter inte – tillför ”bara” färg – kan t.o.m. (i bästa fall) ge sken av att tyg blir ”tjockare” (…)
  Jag färgar själv alltid för hand, på spisen i en Stor gryta(!) Men det går naturligtvis att färga i maskin (släng i andra svarta plagg som behöver svart ”uppfräshning”!)
  tips; För extra svärta testa att blanda marinblå & svart(!) – pour un noir plus intense 😉
  Använder endast och alltid Dylon < http://www.dylon.fr/ >
  Salut! – Jaroq

  PS: Hamnade hos Dig -via- Mia 😊

 • Ellinor

  Kan redan nu varna dig för att Cheap Mondays jeans släppar väldigt mycket i färgen, särskilt de svarta/mörka. Vi sålde (säljer) dem i butiken där jag brukade jobba, men jag köpte aldrig några pga. urkass kvalitet. Då finns det andra, billigare jeans, som är betydligt mer prisvänliga.

  Jag har själv aldrig färgat jeans men har flera vänner som brukar göra det och jag har aldrig hört att det skulle vara några problem.

  Kram

 • Karin

  Jag vet i alla fall att det går jättebra att färga jeans med textilfärg! har gjort det med jeans i flera olika färger och det har blivit kolsvart varje gång. Prova't!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.