Outfits

No Dresscode

 

 

På många företag i Frankrike har man dresscodes. Christophe tvingas svettas i kostym hela dagarna och många kvinnor har också speciella riktlinjer, exempelvis att man inte får ha jeans. Jag har turen att jobba på ett väldigt ungt företag så vi har ingen speciell klädkod. Jag kanske inte skulle gå till jobbet i korta shorts och flipflops, men i övrigt klär jag mig som jag vill. Min chef har gjort intervjuer i hoodie flera gånger. Sedan sitter det en nervös kandidat där i kostym, haha. 

 

Idag är det lite kyligare (eller 23 grader ska det bli, vilket är lite skillnad från de 30 graderna vi hade i tisdags) än tidigare i veckan, så jag tog jeans. Toppen köpte jag i söndags i en av de billiga butikerna på avenue de Clichy. 10 pix får väl anses som en rimlig summa?

 

Nu ska jag åka till jobbet. Ikväll blir det kubb och picknick med Svenska Handelskammeran i Parc Monceau. Det ska bli trevligt!

 

 
0

0 kommentarer

 • Tess

  Yes, det gör jag! Malmö är en fantastisk stad, så jag kan förstå att du saknar det. Men Paris låter ju alldeles fantastiskt! Jag har faktiskt aldrig varit där 😊 Tusen tack för din kommentar! Kram

 • Ellinor

  Jag tycker det är skönt med min arbetsplats att man kan komma klädd i stort sett i vad som helst (jag personligen tycker kanske inte att shorts och/eller allt för korta klänningar/kjolar är passande, men det finns de som kör på det också). Vill man gå klädd i jeans och t-shirt är det ok, vill man klä upp sig är det inte heller något som sticker ut. Man kan anpassa efter dagsform mao 😊 Önskar dig en fortsatt fin dag! Kram

 • Jenny

  Jättefint! Jag har jobbat på ställen med väldigt olika dresscodes, bland annat: på ambassaden med kostym eller dräkt året om, på ett fastighetsbolag där vi skulle vara uppklädda även om vi inte träffade kunder och nu på en statlig myndighet där jag tycker att vi BORDE ha en dresscode. Det finns nämligen allt från kostym till tanktop och shorts här. Lite guidelines skulle inte skada! 😊 Jag gillar att klä upp mig och studier har visat att man tar sitt jobb på mer allvar när man har en lite striktare dresscode (som fastighetsbolaget tagit fasta på) men det får ju inte bli extremt. Åt något håll egentligen. Ditt jobb varkar vara precis lagom! 😊

 • Christine&Paris

  Ja, precis. Jag uppskattar att vi alla har vår egna stil. Och vill någon klä upp sig är det ingen som tycker det är konstigt heller 😊 Tack, hoppas du får en lika fin dag! Kram

 • Christine&Paris

  Ja men det kan ju faktiskt vara ganska trevligt. Jag är dock glad över att kunna välja. Trötta måndagar är det skönt att dra på sig conversen och en skön tröja 😊

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.