In the kitchen

New Year’s Eve Dinner

 

 

På nyårsafton gjorde jag en trerätters-meny i blandat tema. Först tänkte jag göra det helt italienskt för det var pannacotta jag först bestämde mig för att göra, men så kom jag på att jag tagit med en burk skagenröra från Sverige. Så det blev inspiration hämtat från Sverige och andra håll. Det blev lyckligtvis väldigt uppskattat av gästerna.

 

Förrätt.

 

Toast Skagen med sallad, färska räkor, dill och citron

 

Huvudrätt.

 

Soya- och honungsmarinerad kyckling (som jag förstekte) i ugn

Klyftpotatis (i ugnen ca 25 min med olja, peppar och salt)

Kall lime-/vitlökssås baserad på crème fraiche

 

Efterrätt.

 

Hallonpannacotta med färska hallon, hallonsås med socker och vaniljsocker och riven vit choklad

 


Tydligen ska man laga kycklingsoppa när någon är sjuk, så det ska jag göra nu till killen som åkt på någon halsinfektion och obehagliga hostningar från lungorna (även om jag personligen misstänker att det har att göra med de där förbannade cigaretterna…).

 

 

 
0

0 kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.