C'est la vie

My afternoon

 

När jag var ute på eftermiddagen idag bestämde jag mig för att dokumentera det jag hittade på. Resultatet har ni nedan. Jag vet inte om ni tycker det är roligt med sådana inlägg? Hur som helst får ni det vare sig ni vill eller ej. Läs eller blunda, as you wish.

 

 

Outfit of the day. Inte speciellt inspirerande men såhär ser jag ut när jag anstränger mig lite. Ser ni den lilla detaljen som inte brukar finnas med?

 

Ut på Paris gator. Detta är mitt kvarter. Och metron, som jag helst undviker de flesta tider på dygnet för satt undvika nervösa sammanbrott pga syrebrist, folk som stinker svett/kiss/alkohol/en liter Chanel no 5 och att bli upptryckt mot någon som kanske snor min mobil. Men det vet man ju inte för alla står som packade sillar så man känner ingenting. Idag behövde jag som tur var inte åka metron.

 

En liten omväg genom Square des Batignolles. Trots att det var ganska milt ute idag så märktes det på träden och marken att hösten kommit till Paris.

 

Jag hittade en euro löst i väskan och festade till på en choklad-macaron till mellanmål. Tro mig, de bästa hittar man inte alltid på Ladurée. Denna var riktigt god.

 

Gick förbi ”La Mairie” för att få lite information. Varje arrondissement har ett sk Mairie, borgmästarhuset antar jag att man säger på svenska (?). Vad det var jag ville ha information om kan jag berätta en annan gång.

 

Gick via rue des Dames bort till Villiers där jag hade ett ärende.

 

Sedan promenerade jag bort till Place de Clichy och vek av hemåt igen. En ganska så skön promenad såhär på kvällskvisten.

 

Stannde på Monoprix för lite tråkig ”nödvändig-shopping”. Christophe behöver en ny tandborste för ärligt talat tror jag den han har nu gör mer skada än nytta. Jag har aldrig sett en människa byta tandborste så sällan, haha. En choklad råkade visst ramla ner i korgen. Jag såg den inte förrän efter jag betalat. Vilken slump att det var just min favoritchoklad. Jag ser det som ett tecken.

 

 

Ikväll har jag haft lite quality time med mig själv. Christophe är på väg hem nu tror jag efter en grabb-kväll hemma hos en kompis. Jag gissar på att den bestått av öl, pizza, playstation och fotboll. Själv har jag ätit choklad, målat naglarna och tittat på tjej-serier. Quel cliché. Nu ska jag stänga datorn och lägga huvudet på kudden.

 

 

 
0

0 kommentarer

 • Erin

  That dark chocolate with sea salt is my favorite too! Salt and caramel and chocolate together are an amazing combination. And I know there are other, better macarons out there, but for me, the Caramel a la Fleur de Sel macaron from Ladurée is perfection. I can’t believe you don’t like the metro!

 • Carolina

  Jag brukade hata metron förut, men efter att upplevt både London och Milanos tunnelbanor så uppskattar jag le metro så mycket mer! Man slipper gå vilse 😊 Mmm, vilken tur att chokladen smög sig in, den ser jättegod ut!

 • Anki

  Jag tyckte det var lite tråkigt när jag såg ditt förra inlägg att du inte hade nån inspiration och kanske skulle ligga lite lågt ett tag med bloggandet. Jag blev dock desto gladare idag när jag såg detta inlägget. Det var ju jättekul, fina bilder och en del av vardagslivet. Jag tycker det var ett jättebra sätt att visa ditt liv i Paris. För oss som går här hemma i det grå novembermörkret är det alltid uppiggande att läsa din blogg.

 • Christine&Paris

  Vad gullig du är. Tack! Din kommentar gjorde min kväll 😊 Jag kan dock meddela att det är lika grått novemberväder här. Fast idag tittade solen fram efter fyra regniga och grå dagar!

 • Christine&Paris

  Jo det är ju en fördel att den är ganska enkel. Efter ett tag tittar man inte ens var man går i gångarna, det går på automatik 😊 Ja den är riktigt god. Har inte sett den i Sverige dock..?

 • Christine&Paris

  Haha, the metro is good sometimes, but I prefer the bus. The truth is that I live on the worst metro line in Paris. To many people and not enough trains.I tasted that macaron a while ago but I didn’t like it. Maybe it was just old but the three macarons I bought were not worth the 5,5 euros..

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.