Paris

Montmartre Black&White

 

Ett av mina favoritkvarter (för jag kan inte välja bara ett!) i Paris är helt klart Montmartre. Jag har många bilder därifrån som jag tagit under alla möjliga omständigheter. Regniga dagar, soliga dagar, på sommaren, på vintern, vid solnedgång, på natten, på morgonen… Foton som de här kan verkligen ge en helt annan känsla än ett foto i färg till exempel. Helt plötsligt ser det ut att vara från en annan tidsepok. Det ver betydligt ljusare den eftermiddagen än bilderna antyder. Ändå tycker jag om det där grumliga och något råa i dem. Jag gillar att det går att göra så mycket med ett foto. Jag kan ta en bild av exakt samma gata men ändå blir den annorlunda så fort ljuset inte är detsamma, eller om gatan är våt av regnet. Det är ju lite det som är charmen med Paris. Det är lika vackert oavsett väder och säsong.

 

God morgon förresten! Hoppas att ni mår bra denna måndag. Själv mår jag förvånansvärt bra för att vara en måndag morgon kl 07.03. Jag tog mig upp ur sängen utan att snooza och hann till och med fixa kaffe och göra en macka innan jag tog bussen till 06.56-tåget från Triangeln. Om jag var stolt över mig själv igår så är jag snarare imponerad idag. Det var inte igår jag hann med detta tåget, haha. Skönt faktiskt att komma iväg tidigare. Då hinner jag äta en andra frukost innan mitt möte kl 9 och kan gå tidigare i eftermiddag. Även om jag säkert kommer vara övertrött efter lunch, till mina kollegors lycka. Hehe.

 

Ha en riktigt härlig dag mina fina vänner och läsare!

 
0

0 kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *