C'est la vie

Miss Know-It-All

Några av era frågor tänkte jag att jag skulle besvara i egna inlägg. Sådant om bostad, tio-i-topp och kulturkrockar tar lite mer tid att besvara. Jag ska börja med en ikväll. Ni kan väl påminna mig om jag glömmer bort det sen? Ni vet, jag har ju minne som en guldfisk 😉

Nedan är det ni vill att jag svarar på. Om någon vill lägga till en ”rubrik” eller har en annan fråga, nu är er chans!
HÄR har jag svarat på de andra frågorna, för er som missat.


* ”Bon plans” i Paris – tips på caféer, restauranger mm som inte är så dyra, eller kanske t.o.m. väldigt billiga till skillnad från majoriteten av alla uteställen.

* Kan du inte skriva ett inlägg om kulturkrockar, typ små vardagliga saker som skiljer fransmannen och svensken åt (åsikter, attityder, socialt beteende, etc..)

* Hur man som utländsk medborgare får tag på bostad! Hur är processen? Jag har förstått att det inte är helt lätt att hyra (eller var det köpa?) som utländsk medborgare i Frankrike… 

* Kan du inte berätta lite mer om hur det är att söka praktik samt att praktisera i Paris? Praktiserar/praktiserade du på svenska företag? Hur fick du i sådana fall nys om de? Förstår om du vill vara anonym angående specifika företag, men lite generell info kanske 🙂 Har du sökt praktik även på franska företag och hur gick du tillväga då? Vill du i framtiden arbeta i Paris, och hur ser du på det? På ett franskt eller svenskt företag? (nackdelar, fördelar)

* För en förstagångsturist i Paris – vilka är dina topp-tio-måsten att se/göra/uppleva/äta? 🙂


0

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.