Living abroad,  THROWBACK

Minnen från Paris

Nu när min resa till Paris närmar sig blir jag plötsligt väldigt nostalgisk. Jag saknar, längtar och minns tillbaka till härliga stunder och speciella livsperioder. Mina erfarenheter därifrån kommer jag alltid bära med mig, vare sig de var bra eller dåliga. Det är en del av mig nu märker jag mer och mer. Utan de åren i Paris hade jag inte varit den personen jag är idag.
Om du går och funderar över att flytta utomlands, så skulle jag säga GO FOR IT. Livet är för kort för att tveka och det är bättre att ångra det man gjort än det man aldrig vågade göra. Även om jag vissa gånger tyckte det var hemskt jobbigt, så var det många stunder då jag verkligen kände att jag levde livet fullt ut. Och det är det livet är till för, inte sant?

Några saker jag minns…

Jag och Natalie på en afterwork anordnad av Svenska Klubben i paris, som har sina lokaler på rue de Rivoli.

Syrran på besök 2010, alltså fem år sedan. Helt galet vad tiden går fort! Jag gillar verkligen den här bilden då allting i den ger en lekfull och härlig känsla.

Jag och min fina vän Naomi i somras. Jag tycker den här bilden speglar hur jag kände mig den dagen – avslappnad, lycklig och glad över att ha så fina människor i min närhet.

En galen utekväll i vintras och fyra av mina fd kollegor. En bor nu i London, en annan i Berlin och så är Shreyas och Andrew kvar i Paris. Killen bakom var någons ragg, haha.

Min vän Elsa, som jag träffade mitt första år i Paris. Här var vi och åt middag på ett av mina favoritställen Lacombe.

Jag och Linda från en galen kväll. Det började med middag på Café Etienne Marcel och helt plötsligt följde vi med ett gäng franska killar som var på bachelor party. Det slutade med att vi hamnade på Truskel och stapplade hem när första metron började gå.

Vackra Iryna, som jag inte träffat på flera år nu, men som blev en riktigt god vän på väldigt kort tid. En dag kanske våra vägar möts igen.

Shots på Sofys bar på rue Saint Saveur. Denna kvällen träffade jag C första gången.

En suddig bild inifrån Petit Palais, och på dansgruppen Bounce. De uppträdde på ett event som Svenska Handelskammaren anordnade och jag jobbade som värdinna den kvällen. Detta var i november 2009.

Linnéa och jag under en vårpromenad. Jag tror att det är 2011.

Ina på Café Jacquemart André en solig sommardag samma år som hon flyttade till Oslo. Jag tycker att detta är en så fin bild på henne.

Underbara Lasse, på hans goodbye party innan jag tog sitt pick och pack och lämnade Paris för San Francisco. Nästa år ska jag bannemig hälsa på honom där!

November 2013, när jag blev överraskad med födelsedagsmiddag och champagne av dessa två snyggingarna. Så fint!

Jag, Linda och hennes kompis Karolina en kväll på Le Regine. Vi satt helt plötsligt och drack svindyr champagne med en arabisk sheik. Det var väldigt bisarrt. Om man säger så.

Sist men inte minst, lilla jag. Här är jag på promenad i Montmartre tillsammans med Naomi. Det var kallt men som ni ser, helt underbart väder. Sådana Paris-dagar saknar jag. När solen skiner och allting i staden är lite extra vackert.

0

0 kommentarer

  • teruko

    Så fina foton! Hoppas du får en fin resa som ger nya härliga minnen, trots att du nu är lite mer "turist". (Själv ser jag fram mot ett tvåveckorsbesök i sommar.)

  • Christine&OtherSweetStories

    Hej! Det låter trevligt! Gärna det 😊 Jadu, jag är ju inte så värst up to date nu,men jag ska se om jag kan komma på något kul. Själv har jag tänkt ta mig tid att flanera runt och upptäcka nya platser. Ska bli kul! Jag skriver till dig på FB! Kram

  • teruko

    Det blir enbart Paris denna gång. Vi hade först tänkt kombinera det med besök hos vänner söder om Bordeaux, men känner att det blir för mycket resekrångel liksom. (Vi är ju inte purunga…)Paris i två veckor gör mig mer än nöjd!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.