Culture Paris/France

Min nya vårkappa

 
 
Jag köpte en ny vårkappa för ett tag sedan och den användes flitigt i Paris. Våren har inte kommit lika långt här i Malmö, men snart så kan jag nog slänga ner vinterjackorna i förrådet och promenera runt i vårvädret i denna svarta (det ligger någonting i det där att vi skandinaver klär oss in all black) klassiska kappa. 
 
På tal om det här med att vara skandinavisk, och framförallt svensk, så tänkte jag på skillnaden med att befinna sig på hemmaplan och bortaplan. Detta kan låta lite narcissitiskt, men jag måste erkänna att jag saknar den där uppmärksamheten jag fick när jag bodde i Paris. Den där känslan av att vara unik och ”exotisk”. I Paris var jag en blond, spännande varelse. Det är trevligt att få känna sig lite kvinnlig och uppvaktad. Fransmän är inte rädda för att ge komplimanger, för att komma fram och prata. De betalar för drinkar och håller upp dörrar. 
 
Här i Sverige är jag en i mängden. Killar vågar inte komma fram och prata utan väntar på att tjejen ska ta initiativet. Jag tycker att det är så himla tråkigt. Varför är svenska män så fega? Är det pga allt snack om jämställdhet och feminism? Att killar är rädda för att framstå som macho? Det skulle jag gärna vilja veta. 
 

 
0

0 kommentarer

 • annasarah

  Haha jag tänkte på exakt samma sak igår. Att man faktiskt saknar det där lite – speciellt nu när det börjar bli vår och somrigt och man rör sig ute mer. 😊

 • isabellasfoto.nu

  Jag håller med! Det finns många fina svenska killar, men de är så himla blyga och snåla med komplimanger. Kanske där för jag är tillsammans med en superfin iranier:-)) Kram /www.isabellasfoto.nu

 • Magdalena

  Svenska killar är mest blääää. Men däremot gillar jag att killen ska ta första steget…Jag gör sällan det. Är alldeles för blyg om jag gillar någon. Men sen gillar jag det där med att killen ska uppvakta och visa intresse. Och tjejen ska spela lite svårflörtad hehe.

 • Ida

  Förstår helt vad du menar! Här i USA får jag väldigt mycket mer uppmärksamhet, speciellt mina blå ögon verkar vara otroligt exotiska och intressanta haha. I Sverige däremot får jag komplimanger för dem typ 2 ggr/år haha (och då inte ens från killar). Mycket kan sägas om amerikanare, men oj va bra de är på komplimanger!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.