C'est la vie

Metro > Boulot > Dodo

 

 

Jag har precis ätit middag. Det här med att äta sent vänjer jag mig aldrig vid. Jag kommer nog aldrig förstå hur vissa fransmän kan äta middag klockan nio, halv tio varje kväll. På helgen när jag har tid att laga mat försöker jag äta tidigt, men under veckodagarna går det bara inte. Jag slutar oftast runt sju, ibland senare. Sedan ska man handla på vägen – samt trängas på en metro som ibland är helt blockerad – och vill man inte livnära sig endast på antingen pizza, pasta med färdig sås, sushi eller varma mackor blir det inte att man äter förrän senast halv nio.

 

Jag sa till Christophe igår att i helgen ska vi åka och handla för hela veckan. Det här med att småhandla (som man oftast gör här eftersom det inte finns några stora matbutiker inne i stan) är ett helvete. Särskilt när man får stå i kön i nästan en halvtimme eftersom de är så fruktansvärt oeffektiva och långsamma i det här landet. Jag brukar tänka att det här Frankrike skulle behöva några (nej, okej de borde helt emigrera hit) snabba Lidl-kassörskor från Tyskland. 

 

Nu ska jag börja på tredje säsongen av Downton Abbey. Om en timme är det typ dags att gå och lägga sig. 

 

Jag börjar förstå innebörden av den klassiska frasen ”metro-boulot-dodo”. I’m living it.

 

 

 
0

0 kommentarer

 • Maja

  Låter ungefär som jag. Fast bus-boulot-dodo. haha. Jag blir liksom kvar lite för länge på jobbet varje dag..finns så mycket att göra hela tiden. Måste börja räkna timmarna för det vore ju dumt att bränna ut sig första året liksom.. 😋

 • JoVi

  Haha, ja mina barn blev helt chockade när dom såg bergen som byggdes i kassan av kunderna på Auchan/Val de europe, det tog sån TID. Och sen det lilla pyttebandet där alla varor samlades efter man betalat…eller band var det väl inte ens, vet inte vad det kallas, PUHUUUU säger jag bara. Men det fanns mkt gott iaf, ostdisken var fantastisk, mmmmmm 😊

 • Christine&Paris

  Haha! Ja, jag brukar försöka lägga varorna lite fint sådär, men vissa bara slänger det i en hög på bandet. Ja, det tar en himla tid! Jag har själv jobbat i matbutik så jag blir ju smått frustrerad av ineffektiviteten… Håller med om osten 😉

 • Christine&Paris

  Hur länge är du här? Det är många som kommer nu framöver som jag känner (eller "känner" via bloggen). Vore kul att ses men jag gissar att du har ett späckat schema 😊

 • Lisa

  Ja de ar definitvt snabbare har hemma i Sverige! Och banden ar ju sa mycket battre precis som JoVi skriver. Sjalv har jag inga problem att ata sent! Kanns mer konstigt nu nar jag ibland ater med barnen klockan 18 for att mannen anda inte ar hemma. Kanns helt galet! 😉

 • Christine&Paris

  Nej, alltså att äta middag kl 18 kan jag inte. Vi var aldrig någon typisk "Svenssonfamilj" som satt tillsammans runt matbordet klockan sex. Däremot har jag magkatarr till och från och då är det ingen höjdare att äta för sent. Mellan halv åtta coh halv nio tycker jag äe lagom 😊

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.