Okategoriserade

Making Friends

 

 

När jag flyttade till Paris kände jag inte en kotte här. I början var det svårt. Det kändes ensamt och ovant. Alla mina bästa vänner var ju i Sverige. Sedan träffade jag på en finlands-svensk tjej som jag började umgås med. Hon flyttade tillbaka till Finland efter ett tag men via hennes träffade jag sedan en amerikanska som nu är en av mina bästa vänner här. Efter det har det flutit på. Några av mina vänner har jag träffat tack vare min blogg, ett par via kompisar/internationella nätverk/fb-sidor, andra efter att ha spontant bytt nummer med någon som verkat trevlig. En av mina bästa vänner träffade jag till exempel för att vi var på samma lägenhetsvisning. Nu har jag ett gäng riktigt fina vänner här och jag träffar hela tiden på nytt folk. Vissa förblir ytliga bekantskaper, andra blir nära vänner på bara några månaders tid.

 

Idag träffade jag på en trevlig italienska när jag var på jobbintervju. Vi bor åt samma håll så vi hade sällskap på vägen hem. Det slutade med en två timmar lång lunch där vi pratade non stop om allt och inget. Nu tror jag att jag har en ny kompis.

 

Om ni går i tankarna att flytta utomlands men är oroliga för att känna er ensamma och inte hitta vänner. Var inte det! Visst känns det tryggt att åka med en kompis men att flytta utomlands på egen hand och lämna tryggheten i Sverige är nog något av det bästa jag gjort.

 

Är man en social och nyfiken person går det alltid att hitta någon som är rolig att umgås med.

För vem skulle inte vilja vara kompis med Dig? Du är ju helt fantastisk!

 

 

 
0

0 kommentarer

 • simone

  intressant reflektion. jag flyttade till en ny stad för några månader sen och hoppas också kunna ha en skön kompisgrupp så småning om 😊

 • Emma

  Jag tycker tyvarr att det ar svart att fa nya kompisar sa har pa aldre dagar, alla har liksom redan sitt. Men det ar kanske for att jag inte anstranger mig tillrackligt heller.Nar jag fick barn tankte jag att det skulle vara latt att hitta nya mamma vanner, men har inte lart kanna nagon riktigt bra alls…Man mots hastigt pa dagis, hinner inte prata och pa lekplatserna blir det inte mycket prat heller, inte har i Meaux iallafall. Jag far kanske anstranga mig lite mer, har kanske vantat pa att andra ska ta kontakt med mig utan att liksom bjuda till…Ha en bra kvall Christine!

 • Christine&Paris

  Jo jag tror man får bjuda på sig lite och inte vara rädd att chansa. Det värsta som kan hända är ju att personen aldrig hör av sig och det är ju deras förlust. Right? 😊 Hoppas du haft en bra kväll du med!

 • Karin

  SV: Haha, jag tror att på bilden under så har hon precis sprutat in botox i kinderna… ser helt klart ut som att hon är nyopererad i alla fall! men riktigt så snygg som på omslaget är hon ju inte heller! Antar att verkligheten är någonstans emellan 😉 Åh, jag önskar det var så lätt för mig som för dig! Har nu bott här snart 3 år och har fortfarande nästan inga vänner här… har jättemånga bekanta från olika länder som jag fått via jobb osv. men inga nära vänner och ingen jag egentligen klickat med (i alla fall ingen som stannat kvar). Jättetråkigt och jag tycker själv att jag är en social och trevlig person! Fattar inte riktigt vad det beror på.

 • Mia

  Bra pepp för de som går i flyttartankar. Du har så rätt. Om man bara vågar öppna upp sig för det nya så kan alla möjliga fina människor snubbla in.

 • Ellinor

  Jag tror faktiskt att det kan vara lättare att skaffa nya vänner utomlands då man liksom är "tvingad" på ett annat sätt än här hemma. Här är man lite mer försiktig och vill liksom inte tränga sig på. Likväl kan många grupper vara aningen reserverade till att släppa nytillskott allt för tätt inpå och det blir då mest ytliga bekantskaper. Detta är en grov generalisering och självklart finns det många undantag. Men hälften vågat, hälften vunnet som man brukar säga!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.