Paris

Magique


Place de la Concorde, här halshöggs Marie Antoinette (som då hette Place de la Révolution).

Efter en kaffe med Robin och hennes kille, gick jag en promenad genom Jardin des Tuileries. Det var ganska kallt men samtidigt skönt att bara strosa där för mig själv. Ibland blir jag nästan överväldigad över hur vacker den här staden är, oavsett säsong och tid på dygnet. När jag kom till Paris första gången var allting så fantastiskt men nu när jag bott här ett tag blir jag ibland blasé. Eiffeltornet är inte så speciellt längre och alla de enorma kyrkorna är bara byggnader.

Sen inser man att man faktiskt bor i en av världens finaste städer. När solen börjar gå ner över Paris blir staden nästan lite magisk.

0

0 kommentarer

  • Jenny

    När jag bodde i Paris fick jag ofta de där "Men herregud vad vackert det faktiskt är här"-ögonblicken när jag var ute och sprang. Jag bodde precis vid Café de Flore i sjätte, och sprang alltid längs med Seine på kvällarna. Då ser man ju i stort sett alla de kända "landmarksen" i Parran. Det är ju så vackert. Jag kunde alltid springa mycket längre och mycket fortare än när jag spand i Le Luco, eftersom jag fick sådana kickar av vad vackert det var! 😉 Men sedan kom våren och sommaren och alla turister, och då blev det omöjligt att spinga längs med Seine…. Kram och trevlig helg!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.