Shopping

Made in Italy

 

Det blev inte så mycket shopping när jag var i Italien (förutom pesto och biscotti då), men någonting jag verkligen ville kolla efter var skor. Om det är någonstans man ska köpa skinnskor så är det ju Italien. Min sista dag så promenerade jag runt lite på måfå, och gick av en slump förbi en liten skobutik. Där hittade jag ett par marinblå ballerinaskor som passade mina fötter helt perfekt. 

 

Förresten så gjorde jag bort mig totalt inför både butiksbiträdet och två italienska killar. Såklart. Jag är ju så bra på det. Jag stod och tittade på några Birkenstocks (som är helt enormt populärt i Italien och billigare än här i Sverige – så tips att köpa det när ni åker dit!) och så hörde jag de två italienska killarna säga någonting med ”norvegese” medan de tittar på mig. 

 

”No I’m actually Swedish”, sa jag och tänkte att de alltid ska kommentera på oss skandinaver. De kollar på mig frågande, skrattar och säger ”Okey…?”. Jag lägger till ”because you were wondering if I was Norwegian, right?”. ”Uhm, no, not at all” säger de då och jag ville bara sjunka genom jorden. Haha! Jag brukar inte skämmas så lätt, men då gjorde jag det. Jag bara ”Ah, I’m sorry, I missunderstood what you said”. Både de i butiken och två två killarna lär ha fått sig ett gott skratt på min bekostnad efteråt. Men det bjöd jag på. 

 

0

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.