Paris

Luckily

 

 

Min landlady kom hit i förmiddags med en hantverkare som ska fixa lite grejer i lägenheten nästa vecka. Hon som äger min lägenhet är svensk men har bott i Paris i typ 15 år. Till skillnad från många andra hyresvärdar i den här stan, är hon faktiskt ganska trevlig och hjälpsam. Egentligen är det sjukt att inte alla är så. När man betalar en förmögenhet för sitt boende borde de kunna lägga lite tid och pengar på att få hyresgästen att trivas, men tyvärr finns det många rötägg därute.

 

Jag har vänner som inte kunnat duscha eller gå på toaletten på flera veckor för att hyresvärden inte kommer och fixar det. Ibland får man tjata på dem och ringa typ tio gånger innan de får ändan ur vagnen, och jag vet de som till slut hotat med advokater för att de ens ska bry sig om att göra någonting. Det är väl det som är fördelen med att ha en svensk hyresvärd i Paris. Jag har tur som har någon som verkar vara ärlig och ordentlig. Hon kom dessutom med ett nytt soffbord till mig så nu kan jag slänga ut det gamla trasiga. Hennes lilla söta son var med också och fick titta på Bolibompa på min dator, haha.

 

Jag är för övrigt lite bakis idag, och har hittills mest tagit det lugnt hemma, kollat på The Hills och ätit lunch. Nu ska jag in i duschen och sedan bege mig ut i solskenet. Det får bli en glass idag!

 

 

 
0

0 kommentarer

  • Marie Bergman - Om livet på Cypern

    Åh fy vilken mardröm att ha en dålig landlord! Jag tror vi har haft väldigt tur här nere på Cypern också. Som tur är!

  • anna-sarah

    I höstas var det läcka i mitt badrum, vilket innebar att jag var tvungen att ha avstängt vatten till hela lgh inklusive toalett, dusch osv. De enda gångerna jag kunde sätta på det var när jag skulle ta en snabb dusch eller gå på toa. Det tog 14 dagar innan någon kom och fixade det- och då var det inte på grund av att jag hade avstängt vatten utan för att läckan hade runnit ned till grannen. 😋

  • Jenny

    Ja men vi har ju så underbart väder!! Jag ska ut igen idag, var ute typ hela dagen igår och idag blir det bus med en liten treåring och henne mamma! 😊 Det där med hyresvärdar. Vår Madame i Paris var helt underbar, hon hjälpte mig när jag var sjuk och hon tänkte alltid på oss. Hon tyckte vi hade gjort jättefint i den lilla studion och var imponerad av vad vi hade lyckas åstadkomma med så lite plats. Däremot nu in Sverige….Jag fick vänta nästan ett år på ett sönderrostat rör som var tvungen att bytas ut, och allt jag frågar om tar det flera månader att åtgärda. En gång när mitt rör i köket gick sönder tyckte hyresvärden att jag skulle korka upp en flaska vin så han kunde stoppa korken där i, haha. Så det finns nog alla sorter på alla platser. Hoppas du får en fin dag i solen!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.