C'est la vie

Lost in translation

 

 

Min första dag på jobbet gick väldigt bra och alla verkar riktigt trevliga. Väldigt lättsamma och sympatiska människor. Det är dock lite ovant med danskan såhär i början. Ibland har jag lite svårt för att hänga med. Det är som att det blir en fördröjning, plus att vissa ord låter som någonting annat. En av dem på min avdelning sa att han ”varit trainée i Lille”, och jag bara ”jaha, då pratar du franska?” Han bara ”eh… nej…”. Jag kom sedan på att han inte alls pratade om staden Lille i Frankrike utan om någonting helt annat. När poletten trillade ner under lunchen skrattade vi åt det. Han förstod ju inte riktigt vad det ena hade med det andra att göra, haha. Tur jag kom på det så han inte trodde att jag var helt bakom flötet.

 

Fina blommor i vackra höstfärger fick jag förresten av dem i välkomstpresent. Väldigt gulligt av dem tyckte jag. De står på bokhyllan bredvid det söta kortet jag fick av kollegorna i Paris. Som en symbol för ett fint avslut och en lovande nystart.

 

Isabelle kom över ikväll efter jobbet. Vi drack lite vin och snackade skit. Åt av den goda lasagnen jag slängde ihop till middag. Himla mysigt. Nu ska jag maila iväg en faktura, ta en snabb dusch och lägga mig och läsa. Jag lär somna gott sen för jag är helt slut!

 

 

0

0 kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.