C'est la vie

Looking for a place to live


Utsikt från Palais Chaillot vid Trocadéro

Och rummet jag tittade på kanske ni undrar om? Tja, vad kan man säga. Kokplattor som inte blivit utbytta på säkert 20 år, drygt 10 m2 stort, toalett utan sits i korridoren och inget wifi. För 400 euro plus el.

Men det ligger i 16:e(i den lite livligare delen med restauranger, caféer och flera matbutiker, men ändå lugnt) mellan Trocadero och Victor Hugo, direktlinje till både praktik och pojkvän, bra förvaringsutrymmen(jag är trött på att ha mina kläder i en hög i resväskan!), stort fönster, HISS(!!!). Och det bästa? Duschen fungerar så jag slipper få översvämning(jag hade ju problem med det i rummet jag hyrde förra våren, haha)! Hon var dessutom trevlig och bor i samma byggnad, så det känns ganska säkert. Hon sa dessutom att hon inte brydde sig om hur länge jag ville stanna vilket passar bra eftersom det bara handlar om 2,5 månad. Sen kanske jag kan fråga grannen – en amerikansk student – om jag kan låna hennes lösenord till internet. Jag ska fundera tills i morgon och hittar jag inget annat så tackar jag ja.

Ni som bor i Paris eller bott i Paris vet att ett bra läge ofta väger upp standarden på boendet, hehe. Men finns det inte tillgång till internet så är det lite problematiskt eftersom jag jobbar på distans ibland.

Hmm, ja jag får som sagt fundera lite till. Nu ska jag ut i solen.

0

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.