C'est la vie

Livets kontraster

 

 

Även om jag är en extrovert och social person som tycker om att vara ute mycket, så kan jag lika mycket uppskatta att bara vara hemma i min säng och titta på en serie. Sedan är det väl så också att jag har ett jobb där jag interagerar mycket med mina kollegor och med klienter, och då är det skönt att bara ta det lugnt vissa kvällar i veckan. Ibland kan jag omedvetet välja att hitta på någonting med kompisar på fredagen efter en intensiv vecka, men andra helger åker jag direkt hem och pratar inte med någon på ett dygn. Bara för att jag behöver det.

 

Igår hade jag en riktigt skön kväll för mig själv. Jag köpte med mig sushi på vägen hem för jag orkade bara inte laga mat. Sedan diskade jag upp högen som legat i diskhon i tre dagar, fixade med saker hemma, dammsög lägenheten, tog en lång dusch med tillhörande bodyscrub, bäddade rent i sängen och avslutade det hela med två avsnitt av OC. En helt perfekt kväll enligt min mening. Precis som en vinkväll tillsammans med vänner kan vara. som det kan vara att träffa kompisar och dricka ett glas vin, eller två. Livet är bäst när det är nyanserat och fullt med kontraster tycker jag.

 

Hur är ni? Föredrar ni att vara ute och umgås med andra, eller trivs ni bäst för er själva?

 

0

0 kommentarer

 • Ellinor

  Jag är nog mer introvert snarare än extrovert, men tycker såklart om andras sällskap också. Har dock inga problem med att vara själv. Har snarare ett stort behov av det. Denna vecka när M är bortrest njuter jag av ensamheten och allt vad det innebär. Ingenting märkvärdigt och ingen större skillnad (förutom den uppenbara frånvaron av den andra personen då), men just känslan att bara ha sig själv att ta hänsyn till. Det är skönt emellanåt 😉

 • Emelie - Lever drömmen i Paris!

  Jag själv är en riktig ensamvarg som verkligen älskar de där ensamma, lugna kvällarna när man bara får vara själv. En dag i veckan träffar jag gärna någon, men det ska helst inte vara fest, utan även en privat tillställning då med… Spännande hur man är olika – jag kan verkligen inte identifiera mig med någon som vill ut och festa flera dagar i veckan. 😊

 • teruko

  Är en kombination av båda. Har ju haft ett yrkesliv där massor av människor krävt min uppmärksamhet och mitt intresse. Numera kan jag verkligen njuta av att vara ensam och helt råda över min egen tid. Men den känslan tror jag är beroende av att jag vet att jag har någon att dela tankarna med när jag vill, har svårt att föreställa mig tillvaron utan min man i rummet bredvid efter alla dessa gemensamma år… Och ett behov av att dela tankar med fler finns uppenbarligen kvar, eftersom jag gillar de bloggar jag läser och möjligheten att kommentera. Livet med uppsatsrespons är ju avslutat 😉 Att då och då träffa vänner är givetvis en guldkant i tillvaron!

 • Maja

  Jag är precis likadan. Jag kan ibland längta till den där kvällen som jag vet att min sambo inte ska vara hemma för att jag ska få rå om mig själv precis som jag vill. Sen kan jag vara helt tvärt om också, om han säger att han ska bort samma dag tex och jag inte är "beredd" (haha) så får jag nästan lite panik över att jag ska vara själv. Men det brukar ordna upp sig..haha

 • Magdalena

  Jag är både och. Älskar både umgås men behöver också tid själv. Behöver tid till att fundera…bara ta det lugnt och få vara med mig själv. Slippa vara social ibland. Såå skönt. Har inga problem med det. Känner att det behovet har ökat också ju äldre jag blir. Tror också det är för man är igång så mkt. Jobb, träning mm. När man var yngre fanns det inte lika mkt att göra på det sättet. Utan då var man med vänner. Mix av båda e bra.

 • Anna

  Jag är lite både och tror jag och beror även på. Nu när jag studerar så är det lite roligt att gå ut med lite vänner men ibland, speciellt när en har arbetat en hel vecka med busfrön till kids, så är det gött att faktiskt bara fixa här hemma. Ibland kan det vara skönt nät sambon inte är hemma eller när jag åker hem till föräldrarna några timmar. Låter väl snällt… Så fort tentan åker in så blir det storstädning i lägenhet och baka en massa. Saker jag aldrig hinner! 😃 Kram

 • Towa

  Jag är en sån som verkligen trivs själv. Älskar att sitta själv och bara vara liksom. Gillar inte alls att vara ute så mycket och väljer ofta en hemmakväll över en utekväll.

 • Simone i Berlin

  Absolut både och. Men efter en helg med mycket aktivt umgänge behöver jag vara själv för att orka träffa folk igen.

 • Christine&OtherSweetStories

  ja jag är nog likadan, fast mer social än ensamvarg. bara att jag måste få min tid för mig själv om jag är social flera dagar i sträck 😉

 • Christine&OtherSweetStories

  Haha, jag tror att det är nyttigt att känna så. Det är ju inte bra att vara beroende av någon annans sällskap för att kunna slappna av 😊 Jag älskade när mitt ex åkte bort över en helg. Då fick jag sängen för mig själv i några nätter och gjorde lite som jag ville hemma.

 • Christine&OtherSweetStories

  Ja precis. När jag var yngre hängde jag mycket oftare med vänner. Nu kan det gå flera dagar utan att jag umgås med någon, förutom på jobbet då. Men det är liksom okej.

 • Christine&OtherSweetStories

  Ja du är mer den där betänksamma personen, som funderar ut vad du vill säga innan du pratar. Jag är ju tyvärr ofta tvärtom, haha 😉

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.