Travels

L’Ile de Yeu: Thursday

Tidsinställt inlägg! (Nu är jag på väg till Swealand, vet inte riktigt hur det blir med bloggandet under närmsta dagarna, har inget internet hos mamma!)


Jag tänkte jag skulle dela med mig av mina dagar på L’ile de Yeu i helgen, och vi börjar med torsdagen, dag 1.


På väg i bilen. Två GPS plus att Christophe satt med sig iPhone och google maps och var allmänt uppspelt. Varför behöver man tre GPS?


Det var trafikstockning på vägarna (när det är storhelg i Paris åker alla bort i princip) så det tog oss 6 timmar att köra 450 km… Vi hann med båten med nöd och näppe. Båten gick 16.00 och vi var framme 15.55. La chance!


När vi kom fram hyrde vi cyklar och tog oss till François fasters hus


Jag har verkligen saknat att cykla!


Sen bytte vi om och cyklade bort en sväng till en av stränderna


Otroligt vackra miljöer!


Där Fafa var tapper och tog hela TVÅ dopp..! Jag nöjde mig med att sola lite.


En liten apero i kvällssolen


Sen gick vi till hamnen och åt middag. När man är vid havet och äter middag i hamnen så måste man äta fisk. Så det blev stekt tonfisk för min del. Som inte smakade någonting. Men grönsakerna var goda.


Fafa’s skaldjurs-frigolitbåt. Hans tallrik var ett berg av snäckor, klor och räkhuvuden sen.


Sen somnade jag sött i en fin gammaldags säng med vacker sängstomme.

Fredagen kommer senare.

0

0 kommentarer

 • G-Amanda A.

  Hej Hej 😊
  Kollade in din blogg, blev så glad. Jag ska också flytta till Frankrike, Maison Lafitte i augusti. Jag önskar att jag också kan uppleva lika bra saker som du har gjort 😊 Och vara jätte lycklig och glad.
  Ha det så bra.

  Kram
  Amanda.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.