C'est la vie

Liberal Swedes

 

Jag kikar in för att säga att jag har besök från en vacker tyska i helgen och därför inte har så mycket tid till att blogga. Hon kom hit igår morse och dessutom med en perfekt timing vad gäller väder. Sommaren har kommit hit, äntligen! Vi var ute hela dagen igår. Kaffe i solen på morgonen, promenad på stranden, fika i Värsta Hamnen och på kvällen drog vi över till Köpenhamn.

 

Solveig fick lite av en chock igår när vi gick förbi en tjej som låg och solade i string i parken vid Malmö Opera. ”Wow, Swedes really ARE liberal people!”. Jag blev nog också lite chockad om jag ska vara ärlig. Det är väl snarare sådant som är okej i sin egen trädgård eller på stranden. Sedan två tjejer som låg i bikini precis vid en lekplats (?!). Alltså, jag menar. Intill en lekplats. Är inte det lite… ehm, märkligt ställe att sola på? Vi mötte även en brud som hade så kort kjol att man kunde skymta hennes trosor och och småtjejer vars shorts mer liknade hotpants. Kalla mig old fashion, men jag tycker det är lite väl mycket. Om jag var förälder hade jag aldrig släppt ut min tonårsdotter på 12 år i kläder som liknar Julia Roberts streetwear i Pretty Woman. Var för signaler är det man vill ge då? Kanske har jag bott utomlands för länge, eller så är jag helt enkelt för gammal för att relatera till det, men jag förstår det verkligen inte. 

 

Vi åt en lång lördagsfrukost och nu ska vi göra oss klara för att gå ut och ta vara på dagen. Vädret är lite halvdant idag, så jag får se vad vi ska hitta på. Kanske gå lite i butiker och fika. 

 

0

0 kommentarer

  • Karin

    Haha oj, jag är nog väldigt van vid nakenhet både från Stockholm och Sydfrankrike. I Sydfrankrike solar ju typ varannan tjej topless… Eller med minimala bikinitrosor. Både turister och fransyskor. Och här i Stockholm är man så van vid kortkorta shorts att man inte ens reagerar längre. Själv skulle jag inte heller klä mig så, men samtidigt tycker jag inte att lite naken hud är särskilt farligt. Det finns värre saker! 😊

  • Christine&OtherSweetStories

    Jo men såklart, på stranden är det annorlunda. Det är kanske lite skillnad från att sola i stringtrosor en stadspark? 😊 Och självklart är det inte farligt med naken hud, men det finns ju gränser. Enligt min personliga åsikt.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.